Viimeisillään raskaana ollut Marlen, 19, katosi sovittuaan kaupat Facebookissa – järkyttävä kohtalo paljastui, kun 46-vuotias ryntäsi kadulle vauva sylissään - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Viimeisillään raskaana ollut Marlen, 19, katosi sovittuaan kaupat Facebookissa – järkyttävä kohtalo paljastui, kun 46-vuotias ryntäsi kadulle vauva sylissään

Poliisi seisoi keskiviikkona talon edustalla Chicagon Ashburnin kaupunginosassa. Kyseessä on talo, josta Marlen Ochoa-Lopez ja hänen vauvansa löydettiin.

Julkaistu: 16.5.2019 19:01

Chicagon poliisi uskoo, että vauva riistettiin huhtikuussa kadonneen naisen kohdusta väkivalloin.

Chicagolainen Marlen Ochoa-Lopez, 19, oli yhdeksännellä kuulla raskaana, kun hän katosi huhtikuun 23. päivänä. Viimeinen havainto naisesta tehtiin hänen poistuessaan paikallisesta koulusta, jonka tunneille hän oli osallistunut.

Ochoa-Lopez ei koskaan saapunut hakemaan päivähoidosta 3-vuotiasta poikaansa, joka hänen oli ollut määrä noutaa iltapäivällä. Perheensä mukaan hän oli ennen katoamistaan lähtenyt hakemaan tulevalle vauvalleen tarvikkeita, joiden ostamisesta hän oli sopinut toisen henkilön kanssa Facebook-ryhmässä.

Keskiviikkona poliisi tiedotti Ochoa-Lopezin löytyneen murhattuna. NBC Newsin mukaan viranomaiset kertoivat naisen kuolleen kuristamalla.

Samalla poliisi vahvisti Ochoa-Lopezin vauvan löytyneen hengissä jo naisen katoamispäivänä. Patch-verkkolehden mukaan vauva löytyi Ashburnin kaupunginosasta, jonne oli hälytetty ambulanssi hengitysvaikeuksista kärsivää vastasyntynyttä lasta varten.

Naapureiden mukaan 46-vuotias nainen oli rynnännyt kadulle hätääntyneenä huutaen ja vauvaa kantaen. Asunto, josta nainen tuli, oli samassa osoitteessa kuin se, jonne Ochoa-Lopez oli suunnannut hakemaan vauvatarvikkeita.

Vauvaa kantanut nainen oli sanonut lapsen olevan omansa. Vauva kiidätettiin muutaman kilometrin päässä sijaitsevaan sairaalaan, jossa hän on edelleen tehohoidossa.

Myöhemmin dna-testi varmisti, että kyseessä oli kuitenkin Ochoa-Lopezin vauva. NBC Chicagon mukaan naisen ruumis löytyi myöhemmin samana päivänä saman asunnon läheltä, josta hätääntynyt 46-vuotias oli rynnännyt ulos vauva sylissään.

– Uskomme, että hänet murhattiin ja että vauva vietiin väkivalloin murhan jälkeen, Chicagon poliisin tiedottaja Anthony Guglielmi kertoi.

Neljää kuulusteltu tapaukseen liittyen

Poliisi on kertonut kuulustelevansa useita henkilöitä Ochoa-Lopezin katoamiseen liittyen, mutta ei ole avannut yksityiskohtia tarkemmin. Patchin mukaan naisen ja tämän vauvan löytöpaikan lähellä asuvat naapurit kertoivat nähneensä, kuinka poliisit taluttivat asunnosta ulos kaksi naista ja kaksi miestä.

Heidän mukaansa kyseessä olivat vauvan hengitysvaikeuksista hätääntynyt 46-vuotias nainen, hänen miesystävänsä, tyttärensä, sekä parikymppinen mies.

Ochoa-Lopezin aviomies Yovani Lopez, muut perheenjäsenet sekä vapaaehtoiset olivat etsineet naista epätoivoisesti tämän katoamisesta lähtien. Etsijöiden on kerrottu löytäneen hänen autonsa Ashburnista jo 8. toukokuuta.

– Jos joku vei hänet, koska halusi varastaa hänen vauvansa, hänellä on edelleen mahdollisuus palauttaa hänet, Ochoa-Lopezin äiti vetosi mahdollisiin sieppaajiin toukokuun alussa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa CBS Chicagon mukaan.

Poliisin mukaan vauvan terveydentila on edelleen vakava. Perhe oli kuitenkin huojentunut hänen löytymisestään.

– On siunaus, että löysimme Yadielin, vauvan. Se on nimi, jonka Marlen oli valinnut hänelle, Ochoa-Lopezin perheen edustaja Cecilia Garcia kertoi tiedotusvälineille keskiviikkona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?