Helikopteri putosi Hudsonjokeen New Yorkissa – koneen hallitsemattomat viime hetket tallentuivat videolle

rac

Julkaistu:

Yhdysvallat
Kaksi ihmistä loukkaantui keskiviikkona New Yorkissa charter-helikopterin pudottua äkisti Hudsonjokeen.
New Yorkin poliisin mukaan onnettomuus tapahtui kun kopterin lentäjä oli lähestymässä Hudsonjoen varrella sijaitsevaa helikopterikenttää.

– Lentäjä teki pakkolaskun veteen noin 45 metrin etäisyydelle helikopterikentästä, Stephen Hughes New Yorkin poliisista kertoo.

Lentäjä onnistui laukaisemaan vastaaviin hätätilanteisiin tarkoitetun kellukkeen ja pääsemään ulos veteen joutuneesta kopterista. Lentäjä pelastettiin Hudsonjoella liikennöivän lautan kyytiin.

34-vuotias helikopteripilotti loukkasi rytäkässä kätensä. Toinen loukkaantuneista oli helikopterikentän työntekijä, joka pinkaisi hallitsemattomasti syöksynyttä kopteria pakoon. Epäonnekseen työntekijä kuitenkin liukastui ja loukkasi ranteensa.


Tilannetta todistaneen silminnäkijän mukaan tilanne oli jokseenkin kaoottinen. Aluksi hän luuli kyseessä olevan jonkinlainen stunttitemppu.

– Olimme erittäin yllättyneitä sillä äkisti näimme helikopterin alkavan pyöriä kuin se olisi karannut lentäjän hallinnasta. Ajattelimme, että kyseessä on stuntti tai jokin suunniteltu ohjelma. Seuraavaksi havaitset, että kopteri on poissa näköpiiristäsi ja sitten kuuluu loiskahdus ja sireenien äänet alkavat lähestyä.

Tilanne tallentui yllä olevalle videolle.

Helikopterin kyydissä ei ollut onnettomuushetkellä matkustajia.