Yhdysvaltojen ja Venäjän ulkoministerit tapasivat Sotshissa – Lavrov: Venäjä avoin Trumpin ja Putinin tapaamiselle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yhdysvaltojen ja Venäjän ulkoministerit tapasivat Sotshissa – Lavrov: Venäjä avoin Trumpin ja Putinin tapaamiselle

Julkaistu: 14.5.2019 21:45

Tiistaisessa tapaamisessa Mike Pompeo muun muassa varoitti Venäjää sekaantumasta vuoden 2020 Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ja Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeon tapasivat tänään tiistaina Sotshissa.

Ulkoministerien keskustelun jälkeen Venäjän ulkoministeri Lavrov kommentoi maansa suhtautuvan myönteisesti, jos Yhdysvallat ehdottaa virallisesti maiden presidenttien kahdenvälistä tapaamista G20-maiden kokouksen yhteydessä kesäkuussa.

Lavrov myös sivuutti ”puhtaana fiktiona” väitteet Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän välisestä vehkeilystä Yhdysvaltojen presidentinvaalien alla.

Pompeon ja Lavrovin yhteisessä lehdistötilaisuudessa Pompeo varoitti Venäjää sekaantumasta ensi vuoden Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

Pompeo sanoi, ettei Yhdysvallat tulisi hyväksymään minkäänlaista Venäjän häirintää vuoden 2020 presidentinvaaleissa. Hän korosti, että se asettaisi maiden välisen suhteen vielä huonompaan tilanteeseen.

Hän sanoi, että Venäjän on tehtävä selväksi, että sen oletettu vaalihäirintä on historiaa.

– Jos Venäjä sekaantuu vaaleihin, se vaikeuttaa maitten välistä suhdetta entisestään, Pompeo sanoi lehdistötilaisuudessa.

Pompeo vaati Venäjää myös lopettamaan tukensa Venezuelan presidentille Nicolas Madurolle. Hänen mukaansa Venäjä kieltäytyi.

– Nicolas Maduron on aika lähteä. Hän ei ole antanut Venezuelan kansalle mitään muuta kuin kurjuutta, ja me toivomme, että Venäjän tuki Madurolle loppuu, Pompeo sanoi.

Ulkoministerit kiittelivät toisiaan suorista ja hyödyllisistä keskusteluista.

Lavrov on keskustellut Pompeon kanssa Sotshissa tänään. Myöhemmin tiistaina Pompeon on määrä tavata Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?