Saksan varsijousimysteerin uhrit kuolivat sydämeen ja kaulalle ammuttuihin nuoliin – huoneesta löytyi kaksi testamenttia

rac

Julkaistu:

Passaussa sijaitsevan majatalon sängyltä käsi kädessä löydettyihin mieheen ja naiseen oli ammuttu useita nuolia. Lattialta löydettyä naista oli puolestaan ammuttu kerran kaulan alueelle.
Saksassa viranomaiset ovat antaneet tiistaina uutta tietoa Passaun varsijousimysteeristä.

Ruumiinavauksessa saatujen tietojen mukaan 53-vuotias mies ja 33-vuotias nainen kuolivat sydämiin ammuttuihin nuoliin. Kolmas uhri, 30-vuotias nainen, kuoli puolestaan välittömästi kaulan alueelle ammuttuun nuoleen.

Saksalaiset tiedotusvälineet kertoivat maanantaina, että 53-vuotias mies ja 33-vuotias nainen löydettiin hotellihuoneen sängyltä käsi kädessä. Miestä oli ammuttu päähän kahdesti ja rintaan kolmesti ja naista puolestaan kerran päähän ja kerran rintaan.

30-vuotias nainen löydettiin puolestaan huoneen lattialta sängyn vierestä ja häntä oli ammuttu kerran kaulan alueelle.
Tapahtumien kulku on epäselvä, mutta poliisi on ilmoittanut, ettei usko tapaukseen liittyvän neljättä henkilöä.

Esimerkiksi Bildin ja Süddeutsche Zeitungin mukaan todennäköisin skenaario on, että ampuja on ollut 30-vuotias nainen ja kyseessä on mahdollisesti laajennettu itsemurha.


Ruumiinavauksissa kävi ilmi, ettei kenenkään ruumiista ei löytynyt jälkiä kamppailusta. Lisäksi hotellihuoneen sängyltä on löydetty kaksi testamenttia, jotka kuuluvat Bildin tietojen mukaan 53-vuotiaalle miehelle ja 33-vuotiaalle naiselle.

Kolmikko löydettiin Passaussa lähellä Itävallan rajaa sijaitsevasta hotellihuoneesta lauantaina.

Bildin tietojen mukaan kolmikko kuului kansainvälisessä keskiaikakerhoon, joka muun muassa järjestää ritariturnauksia. He olivat ilmeisesti olleet matkalla Itävallassa, josta heidän uskotaan hankkineen myöhemmin majatalon huoneesta löydetyt varsijouset.

Lehden tietojen mukaan 53-vuotias mies oli työskennellyt keskiaikateemaisessa kaupassa, jossa myytiin muun muassa veitsiä ja miekkoja.
Mysteeri sai uuden käänteen maanantaina, kun poliisi tutki 30-vuotiaan uhrin asuntoa Wittingenissä. Asunnosta löydettiin kahden naisen ruumiit, ja poliisi selvittää, liittyvätkö tapaukset toisiinsa.


Poliisin mukaan Wittingeistä löydetyissä ruumiissa ei kuitenkaan ollut merkkejä väkivallasta, eikä asunnossa ollut varsijousia tai nuolia.

Poliisista kerrottiin Passauer Neue Presselle, etteivät he kuitenkaan olleet kuolleet luonnollisista syistä. Poliisista ei kommentoitu tarkemmin naisten kuolinsyitä tai sitä, onko kyseessä ollut itsemurha tai laajennettu itsemurha.

Maanantaina jotkut tiedotusvälineet kertoivat, että toinen asunnosta löydetyistä naisista olisi 30-vuotiaan naisen sisar, joka olisi asunut samassa asennossa. Tiistaina saksalaismediat kuitenkin kertoivat, että toinen uhreista olisi naisen 35-vuotias elämänkumppani, joka myös asui asunnossa.

Passauer Neue Pressen poliisilta saaman tiedon mukaan pariskunnan molemmat osapuolet työskentelivät opettajina, mutta 35-vuotias oli ollut jonkun aikaa sairauslomalla.

Toisen Wittingenin asunnosta kuolleena löydetyn naisen henkilöllisyys ei ole vielä tiedossa.