Vladimir Putin läimi kiekko-ottelussa ainakin 8 maalia – ja kaatui kesken kunniakierroksen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vladimir Putin läimi kiekko-ottelussa ainakin 8 maalia – ja kaatui kesken kunniakierroksen

Presidentti oli ottelun paras maalintekijä.

11.5.2019 9:24

Venäjän presidentti Vladimir Putin, 66, on esitellyt jälleen kerran jääkiekkotaitojaan.

Keskushyökkääjänä pelannut Putin laukoi kahdeksan maalia näytösottelussa Sotshissa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kremlin virallisen lehdistötiedotteen mukaan presidentti olisi viimeistellyt peräti kymmenen maalia 14–7-voitossa. Puolustusministeri Sergei Shoigu puolestaan osui tolppien väliin kolme kertaa.

Putin kompastui punaiseen mattoon ja kaatui kesken kunniakierroksen, mutta se ei näyttänyt haittaavan. Joukkuekaverit auttoivat presidentin ylös, ja tämä jatkoi kierrostaan hyväntuulisena.

Putinilla on tapana käydä jäällä silloin tällöin. Pelikavereina on yleensä Venäjän hallintoon kuuluvia ihmisiä, liikemiehiä ja entisiä NHL-tähtiä.

Guardian-lehden mukaan perjantaina Putin pelasi Legendojen joukkueessa, jota tähdittivät muun muassa ex-huippupelaajat Slava Fetisov ja Pavel Bure.

Joukkuekaverit petasivat tuttuun tapaan tukun maalipaikkoja Putinille, joka kantoi pelinumeroa 11. Ensimmäisen osumansa presidentti iski jo kahden minuutin pelin jälkeen.

Vastassa oli korkean profiilin amatööripelaajista koottu joukkue. Mukana oli muun muassa Putinin liikemiesystävä Gennadi Timtshenko, miljardööri Vladimir Potanin ja useita kuvernöörejä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?