Poliisi teki käsittämättömän löydön hienostoalueelta Los Angelesissa – ilmakuvat näyttävät hurjan asekätkön

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Kolmeltakymmeneltä poliisilta meni 15 tuntia kätkön purkamiseen, kertoo CNN.
Poliisi on takavarikoinut keskiviikkona yli 1 000 asetta losangelesilaisesta paremman luokan asuinalueen yksityiskodista, kertoo CNN.

Aseiden joukossa on eri asetyyppejä käsiaseista kivääreihin.

Muun muassa Los Angelesin poliisi on jakanut Twitterissä kuvan löydöstä. Tässä vaiheessa ”kokoelma” näyttää vielä sangen vaatimattomalta.Holmby Hillsin asuinalue tunnetaan paremman väen naapurustona.

Poliisin ilmakuvat paljastavat vain osan mittavasta löydöstä. Satoja aseita on tuotu yksityiskodin pihalle ja lajiteltu vilteille.

Löytö muistutti pakkomielteisen hamstraajan varastoa. Kesti yli 15 tuntia, kun 30 poliisia tyhjensi asuntoa kaikista aseista.

AFT:n virkamiehet ja Los Angelesin poliisi suorittivat keskiviikkona kotietsinnän, sillä jonkun epäiltiin valmistavan ja myyvän laittomia aseita.

Poliisi pidätti epäiltynä Girard Saenzin, 57. Häntä epäillään useiden Kalifornian aselakien rikkomisesta. Laissa kielletään muun muassa yksityishenkilöiden aseiden valmistaminen, jakelu, vienti ja tuonti sekä useiden asetyyppien myynti.

Tällä hetkellä tutkijoilla ei ole näyttöä siitä, että aseita olisi käytetty rikolliseen toimintaan. Epäillyltä ei ole löydettyä linkkiä terrorismiin.

– Tämä voi muuttua tutkimuksen edetessä, Alkoholi- , tupakka-, ase- ja räjähdeviraston edustaja Ginger Colbrun kommentoi CNN:lle.

Näin suuria yksittäisiä asekätköjä on löydetty Kaliforniasta vain kerran aiemmin.

Vuonna 2015 Los Angelesin poliisi takavarikoi 1 200 asetta yksityiskodista. Kätkijä oli aiemmin kuollut luonnollisesti ja löytynyt katumaasturistaan.