Tynnyrissä Atlanttia ylittämään lähtenyt Jean-Jacques, 72, pääsi viimein perille – kohtasi matkallaan myös vaaranpaikkoja - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tynnyrissä Atlanttia ylittämään lähtenyt Jean-Jacques, 72, pääsi viimein perille – kohtasi matkallaan myös vaaranpaikkoja

Matkalla pyydetyt tuoreet kalat piristivät yksitoikkoista ruokavaliota.

9.5.2019 16:29

Tapaninpäivänä Kanariansaarilta matkaan lähtenyt ranskalainen Jean-Jacques Savin juhli torstaina erikoislaatuista Atlantin ylitystä Martiniquen saarella Karibialla. Ajelehtiminen yli Atlantin valtameren erikoisvalmisteisessa tynnyrissä kesti lopulta viisi kuukautta.

Savin julisti ylityksen onnistuneeksi jo 27. huhtikuuta, kun hän saapui virallisesti Karibianmerelle. Viisi päivää myöhemmin hän liftasi hollantilaisen öljytankkerin kyytiin, jottei ajautuisi Yhdysvaltoihin.

– Ensimmäiset askeleet olivat vaikeita, vähän kuin olisin ollut humalassa, 72-vuotias teräsvaari kertoi Facebook-seuraajilleen.

Jean-Jacques Savin, 72, poseerasi tynnyrinsä vierellä Martiniquen saarella torstaina.­

Savin kertoi matkan olleen innostava mutta sisältäneen myös vaaranpaikkoja. Ranskalainen oli jäädä tynnyreineen rahtilaivan yliajamaksi, ja yhdessä myrskyssä kolme metriä pitkä ja kaksi metriä leveä tynnyri uhkasi kääntyä ylösalaisin.

Tynnyrin ulkopuolelle vakauttajaa korjaamaan mennyt Savin roikkui puoli tuntia köyden varassa, ennen kuin sai vedettyä itsensä takaisin sisälle.

Syötävänään Savinilla oli pääasiassa pakastekuivattua muonaa, jota hän täydensi silloin tällöin pyytämillään kaloilla. Aika oli kulunut hyvin muun muassa sähköposteihin vastatessa, kirjaa kirjoittaessa sekä tynnyrin lähellä leikkineitä delfiinejä seuratessa.

Kesän Savin aikoo levätä perheen parissa, mutta kaavailee jo seuraavaa tempausta: uimista Englannin kanaalin poikki. Myös tynnyripurjehdus Tyynenmeren yli kiinnostaisi, jos vain sponsoreita löytyy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?