Venezuelan tiedusteluagentit pidättivät oppositiojohtaja Guaidon tärkeän liittolaisen

Julkaistu:

Venezuela
Parlamentin varapuheenjohtaja Zambrano pidätettiin keskiviikkona.
Venezuelan tiedusteluagentit ovat pidättäneet yhden oppositiojohtaja Juan Guaidon tärkeimmistä liittolaisista. Guaido kertoo Twitterissä, että agentit pidättivät parlamentin varapuheenjohtajan Edgar Zambranon.

Zambrano pidätettiin keskiviikkona, sillä hän oli tukemassa Guaidon johtamaa epäonnistunutta kansannousua viime viikolla.

Guaido kirjoittaa Twitterissä, että Venezuelan hallinto yrittää tuhota kaikkia venezuelalaisia edustavan vallan, mutta hallinto ei tule onnistumaan siinä. Guaido kuvaa tviitissään pidätystä kidnappaukseksi.

Jo aiemmin useat ihmiset ovat saaneet syytteitä viime viikon kapinaan liittyen. Heitä syytetään maanpetoksesta ja juonittelusta.

Ennen opposition kansanedustajia suojasi syytteiltä heidän asemansa parlamentissa, mutta tällä viikolla presidentti Nicolas Madurolle uskolliset lainsäätäjät veivät syytesuojan osalta edustajista.

Viime viikon tiistaina Venezuelan oppositio yritti syrjäyttää Maduron rauhanomaiseksi kutsumassaan kapinassa. Yritys kuitenkin epäonnistui, sillä Guaido ei onnistunut saamaan maan armeijaa taakseen.

Tapahtuneen jälkeen Venezuelassa nähtiin väkivaltaisia yhteenottoja opposition kannattajien ja hallituksen joukkojen välillä.