Pariisilaisia palomiehiä epäillään norjalaisen opiskelijan joukko­raiskauksesta palo­asemalla

Julkaistu:

Ranska
Joukkoraiskauksen epäillään tapahtuneen Pariisin keskustan etelälaidalla sijaitsevalla Plaisancen paloasemalla perjantain ja lauantain välisenä yönä.
Norjalaisen 20-vuotiaan naisopiskelijan epäillään joutuneen joukkoraiskatuksi yhdellä Pariisin paloasemista. AFP:n viranomaislähteistä saaman tiedon mukaan kuusi palomiestä on saamassa syytteet tapaukseen liittyen.

Raiskauksen väitetään tapahtuneen Pariisin keskustan etelälaidalla sijaitsevalla Plaisancen paloasemalla perjantain ja lauantain välisenä yönä. Lähteiden mukaan varsinaista raiskauksesta aiotaan kuitenkin syyttää vain osaa 23–35-vuotiaista miehistä, ja osa olisi saamassa syytteet siitä, etteivät he ilmoittaneet rikoksesta.

Le Parisien -lehti kertoo, että palomiehistä ainakin kolme on ollut pidätettynä lauantai-illasta lähtien. Guardianin mukaan Pariisin syyttäjänvirasto on vahvistanut tutkinnan joukkoraiskauksesta olevan käynnissä, mutta ei ole kertonut asiasta tarkemmin.

”Tällaista toimintaa ei voida hyväksyä”

Vapaalla olleiden palomiesten väitetään vieneen ”ainakin kolme naista” paloasemalle lauantaina aamuyöllä yökerhossa vietetyn illan jälkeen. Epäilty uhri on kertonut poliisille harrastaneensa seksiä yhden miehen kanssa vapaaehtoisesti, mutta joutuneensa tämän jälkeen usean muun raiskaamaksi.

Naisen kanssa vapaaehtoisessa seksuaalisessa kontaktissa ollut mies ei ole AFP:n mukaan syytettyjen joukossa.

Pariisin palolaitoksen tiedottajan Gabriel Plusin mukaan palomiehet on hyllytetty tehtävistään tutkinnan ajaksi.

– Tällaista toimintaa ei voida hyväksyä. Se on vastoin Pariisin palomiesten vaalimia arvoja, jotka edellyttävät esimerkillisyyttä. Onneksi asia on näin mitä ilmeisimmin suurimman osan kohdalla. Jos raiskausepäilyt todistetaan, tulemme puuttumaan asiaan erittäin lujasti, Plus sanoi Le Parisienille.

Pariisin palomiehet saivat kolme viikkoa sitten osakseen suurta ylistystä rohkeudestaan ja ammattitaitoisesta toiminnastaan Notre Damen katedraalin tulipalon sammuttamisessa.