Pompeo antoi Kiinan kuulla kunniansa – IS seurasi Yhdysvaltain ulkoministerin saapumista Rovaniemelle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pompeo antoi Kiinan kuulla kunniansa – IS seurasi Yhdysvaltain ulkoministerin saapumista Rovaniemelle

Ennakkotietojen mukaan Pompeo kuvaa puheessaan Yhdysvaltain tavoitteita arktisella alueella.

6.5.2019 11:13 | Päivitetty 6.5.2019 17:05

Arktisen neuvoston kokous Rovaniemellä alkaa huomenna tiistaina, mutta jo tänään kuullaan Yhdysvaltain ulkoministerin Mike Pompeon puhe. Kello 16 alkavan puheen aiheena on Yhdysvaltain arktinen politiikka. Voit seurata puhetta suorassa lähetyksessä tässä jutussa.

Ennakkotietojen mukaan Pompeo nimeää puheessaan maansa päätavoitteiksi arktisella alueella sen talouskasvun ja luonnonvarojen kestävän käytön tukemisen sekä alueen vakauden varmistamisen. Lisäksi Pompeo korostaa Arktinen neuvoston merkitystä ja konsensuksen roolia sen päätöksenteossa, Yhdysvaltain ulkoministeriön virallisessa blogissa kerrotaan.

Huominen kokous päättää Suomen kaksivuotisen puheenjohtajuuskauden Arktisessa neuvostossa. Kokouksessa on määrä hyväksyä yhteinen Rovaniemen julistus. Amerikkalaisten lehtitietojen mukaan Yhdysvallat on yrittänyt poistaa tekstiluonnoksesta viittaukset ilmastonmuutokseen ja Pariisin ilmastosopimukseen.

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo astuu alas lentokoneestaan Rovaniemen kentällä.­

Pompeo lähti matkaan Marylandistä. Rovaniemen jälkeen ulkoministeri matkustaa Berliiniin, Lontooseen ja Grönlannin Nuukiin.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?