Venäläismedia turmakoneesta: Takaosan matkustajia kuoli liekkeihin, koska osa edellä istuneista poimi laukkujaan mukaan

rac

Julkaistu:

Useissa turmassa kuvatuissa videoissa näkyy evakuoituja matkustajia, jotka kantavat mukanaan käsimatkatavaroita.
41 ihmisen on vahvistettu kuolleen venäläisen Aeroflot-lentoyhtiön matkustajakoneen hätälaskeuduttua Moskovan Sheremetjevon lentokentälle sunnuntai-iltana.

Onnettomuutta tutkivan ryhmän tiedottaja Svetlana Petrenko on kertonut kahden uhreista olleen lapsia. Kuolleiden joukossa oli myös yksi henkilökunnan jäsen.

Useista onnettomuudesta kuvatuissa videoissa nähdään, kuinka koneen etuosasta evakuoidaan ihmisiä pelastusliukumäkiä pitkin. Osalla heistä on käsimatkatavarat mukanaan.

Suurin osa kuolleista istui pahasti palaneen koneen takaosissa.

Nyt venäläismedia Interfaxin saamien tietojen mukaan evakuointia hidasti huomattavasti joidenkin matkustajien pyrkimys saada omat käsimatkatavarat ulos hattuhyllyiltä.

Median tiedot ovat yhdestä lähteestä.


– Eräät matkustajat alkoivat paniikissa kaivamaan omia tavaroitaan hyllyiltä. Tämä vaikeutti ihmisten evakuointia lentokoneen takariveiltä ja he kuolivat tulessa, kertoo lähde interfax.ru:lle.

– Äärimäisissä olosuhteissa ihmiset toimivat mekaanisesti ja yrittävät pelastaa henkilökohtaisia tavaroitaan ajattelematta, että se on hengenvaarallista heille ja kanssamatkustajille, kertoo lähde.