IS todisti viimeisiä päiviään vapaalla jalalla viettävän Trumpin ex-lakimiehen kujanjuoksua New Yorkin kaduilla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

IS todisti viimeisiä päiviään vapaalla jalalla viettävän Trumpin ex-lakimiehen kujanjuoksua New Yorkin kaduilla

Michael Cohen aloittaa vankilatuomionsa istumisen maanantaina.

5.5.2019 1:20

IS todisti lauantai-iltapäivällä viimeisiä päiviään vapaana miehenä viettävän Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ex-lakimiehen Michael Cohenin kujanjuoksua New Yorkin Manhattanilla.

Yleistä mielenkiintoa herättänyt episodi sai alkunsa Madison Avenuelta, josta Cohen käveli rivakkaa vauhtia sivukadulle toimittajat ja kamerat perässään. Sivukadulla Cohen sanaili toimittajille kiihkeään sävyyn ja sai ymmärrystä ohikulkijoilta, jotka kehottivat toimittajia ”jättämään hänet rauhaan”.

Tämän jälkeen Cohen poseerasi yhteiskuvissa hänelle sympatiaa osoittaneiden naisten kanssa. Tilanteen rauhoituttua Cohen suostui vaihtamaan muutaman sanan toimittajienkin kanssa ja jatkoi sitten kävelyään tv-kameramiehen tallentaessa jokaisen askeleen.

Donald Trumpin ex-asianajaja Michael Cohen kadulla New Yorkissa 4. toukokuuta 2019.­

Cohen tuomittiin joulukuussa kolmeksi vuodeksi vankilaan talousrikoksista sekä valehtelemisesta kongressille. Valehtelu liittyi Trumpin kiinteistöprojektiin Moskovassa.

Cohen on myöntänyt maksaneensa hiljaisiksi Stormy Danielsin ja Karen McDougalin, jotta nämä eivät kertoisi olleensa seksisuhteessa Trumpin kanssa.

Cohen sanoi oikeudessa, että hänen virheensä oli olla sokean lojaali Trumpille, jota Cohen on kutsunut rasistiksi ja huijariksi. Trump on taas sättinyt Cohenia ”rotaksi, joka keksii tarinoita”.

Cohenin piti aloittaa vankilatuomionsa istumisen jo maaliskuussa, mutta tuomion täytäntöönpanoa lykättiin.

Cohenin lakimiesten mukaan Cohenilla on hallussaan yli 14 miljoonaa dokumenttia, jotka ovat tutkinnan kannalta niin arvokkaita, että Cohenin tuomiota tulisi lyhentää ja täytäntöönpanoa edelleen lykätä.

Tämä toive ei ole toteutumassa, vaan New Yorkerin mukaan Cohen aloittaa tuomionsa istumisen maanantaina 6. toukokuuta liittovaltion vankilassa Otisvillessä 75 mailin päässä Manhattanilta.

Forbes-lehti kutsui Otisvillen vankilaa 2009 yhdeksi Yhdysvaltojen ”mukavimmista” vankiloista, jossa on istunut aiemminkin niin sanottuja valkokaulusrikollisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?