Brasilian poliisi otti kiinni huumeratsiasta omistajiaan varoittaneen papukaijan – nokka on pysynyt visusti kiinni ”pidätyksen” jälkeen

Linnun varoitushuudot eivät auttaneet, sillä sen omistajat pidätettiin.

Viranomaisten mukaan papukaija, jonka nimi ei ole tiedossa, on toimitettu sittemmin paikalliseen eläintarhaan. Hoitajien kerrottiin opettavan sitä lentämään.

1.5.2019 1:04

Brasilian poliisi ”pidätti” viikko sitten huumeratsian yhteydessä papukaijan, joka miltei pilasi koko operaation varoittamalla crack-kokaiinin myyjiksi epäiltyjä omistajiaan. Tapauksesta uutisoivat brasilialaisten tiedotusvälineiden lisäksi muun muassa Washington Post ja Guardian.

Poliisit kohtasivat papukaijan mentyään kahden epäillyn taloon Piauín osavaltiossa sijaitsevassa Teresinan kaupungissa. Tiedotusvälineiden mukaan vaikutti siltä, että vihreä siivekäs tiesi täsmälleen, kuinka toimia kyseisessä tilanteessa.

– Mamãe, polícia! Mamma, poliisi! lintu alkoi huutaa toistuvasti, kun sen omistajia ryhdyttiin etsimään talosta.

– Sen täytyy olla koulutettu siihen. Heti kun poliisi pääsi lähelle, se alkoi huutaa, ratsiassa mukana ollut poliisi kertoi Guardianin mukaan.

Linnun huudot eivät kuitenkaan auttaneet. Paikallisella verkkokanavalla näytetyllä videolla näkyi, kuinka poliisit kävivät läpi pieniä crack-pussukoita papukaijan istuessa hyllyn päällä tarkkailemassa heidän toimintaansa.

Poliisi pidätti ratsian yhteydessä linnun omistajina pidetyt miehen sekä teini-ikäisen tytön. Yksi poliiseista kantoi papukaijan ulos talosta ja sulki sen häkkiin ennen kuin se toimitettiin paikalliselle poliisiasemalle.

Poliisin hoiviin joutumisensa jälkeen papukaija on pysynyt täysin vaiti, mikä on Washington Postin mukaan saanut epäiltyjen asianajajan Salma Barrosin kyseenalaistamaan mediassa viranomaisten kertomuksen. Lisäksi eläinsuojelijat ovat huolestuneet linnun ”pidätyksestä” ylipäätään.

Opettelee lentämään eläintarhassa

GloboNews-kanavan mukaan papukaija on toimitettu paikalliseen eläintarhaan, jossa hoitajien kerrottiin opettavan sitä lentämään.

– Linnun itsepäinen hiljaisuus on jatkunut vielä sielläkin. Paljon poliiseja on käynyt, ja se ei ole sanonut mitään, eläinlääkäri Alexandre Clark kertoi.

Myös papukaijan tavannut paikallinen toimittaja vahvisti sen pitävän nokkansa visusti kiinni. Hän kuitenkin kertoi Guardianin mukaan, että lintu vaikutti ”supertottelevaiselta”.

Brasilialainen Meio Norte -kanava julkaisi papukaijasta alla olevan videon Youtubessa. Jos video ei näy selaimellasi, voit katsoa sen myös täältä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun papukaijoja syytetään poliisin jahtaamien huumekauppiaiden avustamisesta. Vuonna 2010 otsikoihin nousi maailmalla kolumbialainen Lorenzo-papukaija, joka huusi ”juokse, juokse” nähdessään poliisien lähestyvän.

Poliisit löysivät Lorenzon vartioimasta ase- ja kannabislastia. Myös tuolloin viranomaiset olivat sitä mieltä, että lintu oli saanut koulutuksen tehtäväänsä.

Teresinassa viikko sitten kiinni otetun papukaijan nimi ei ole tiedossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?