Tanskan kruununprinssi suree miljardöörin lasten kohtaloa Sri Lankassa – harvinainen perhekuva paljastaa läheiset välit

Julkaistu:

Povlsenit ja kruununprinssi Frederikin katras ovat perheystäviä. Miljardöörin elämästä tiedetään muuten hyvin vähän.
Sri Lankan pommi-isku on ollut järkytys Tanskan kuningashuoneelle.

Pommi-iskussa sai surmansa tanskalaisen miljardöörin Anders Holch Povlsen kolme lasta. Povlsen oli vaimonsa ja neljän lapsensa kanssa viettämässä pääsiäislomaa Sri Lankassa, kun itsemurhapommittaja iski heidän hotelliinsa.

Povlsen perheineen oli Tanskan kuningashuoneen läheinen ystävä.

– Se oli järkyttävän traagista. Ajatuksemme ovat perheen parissa, kruununprinssi Frederik sanoi tiistaina.

– Meitä koskettavat syvästi nämä käsittämättömät traagiset tapahtumat, kruununprinsessa Mary sanoi puolestaan eilen.

Tanskassa suuri yleisö tietää hyvin vähän Anders Holch Povlsenista. Hän varjeli perheensä yksityisyyttä.

Tiedetään, että hän on kruununprinssi Frederikin ja kruununprinssin veljen, prinssi Joachimin hyvä ystävä. Tiedossa myös on, että hän on innokas metsästäjä ja pitää urheiluautoista.

Myös Tanskan kuningashuoneen jälkikasvu ja Povlsenin lapset olivat ystäviä. Molemmissa perheissä oli neljä lasta. Povlsenilla oli kolme tyttöä ja yksi poika, joista vanhin tytär on teini-ikäinen. Julkisuuteen ei ole kerrottu, ketkä lapsista menehtyivät.
Povlsen esiintyi harvoin julkisuudessa eikä tuonut perhettään esille. Koko perheestä ei ole juurikaan valokuvia. Perheen uskotaan varjelleen yksityisyyttään muun muassa vuonna 2003 tapahtuneen kidnappauksen takia. Silloin Povlseniksi luultu tanskalaismies kaapattiin erehdyksessä Intiassa. Viisi päivää myöhemmin kaappaajat huomasivat virheensä ja vapauttivat miehen.

Yksi harvinainen kuva on Kööpenhaminan kuninkaallisessa teatterissa otettu kuva joulukuussa 2017. Siinä näkyy, miten Povlsenit ovat Tanskan kuninkaallisen perheen kanssa samassa aitiossa ja seuraavat näytöstä.

Kuvassa näkyvät kruununprinssi Frederik, kruununprinsessa Mary, Anders Holch Povlsen ja hänen puolisonsa Anne Povlsen, sekä perheiden lapset.

Povlsenit olivat itseoikeutettuja vieraita myös, kun Frederik juhli 50-vuotispäiviään vuosi sitten toukokuussa. He osallistuivat myös neljä vuotta sitten kuningatar Margarethan 75-vuotispäiville.


Anders Holch Povlsen oli läheisessä tekemissä myös prinssi Joachimin kanssa. Hän oli kutsuvieraana häissä, kun prinssi Joachim avioitui toisen kerran vuonna 2008.

Anders Holch Povlsenin on Tanskan rikkaimpia ihmisiä. Hän omistaa vaatealan suuryrityksen Bestsellerin ja kansainvälisiä vaatemerkkejä, kuten Vero Modan, Jack&Jonesin, Onlyn ja on suuromistaja Asos.comin, Zalandon. Hän on lisäksi Skotlannin suurimpia maanomistajia.