Liberty, 14, kuvasi epäilyttävää henkilöä hetkeä ennen kuolemaansa – poliisi julkaisi videon murhaajana pidetystä miehestä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Liberty, 14, kuvasi epäilyttävää henkilöä hetkeä ennen kuolemaansa – poliisi julkaisi videon murhaajana pidetystä miehestä

Julkaistu: 25.4.2019 0:57

Liberty ja hänen ystävänsä Abigail, 13, löydettiin kaksi vuotta sitten murhattuina Indianassa Yhdysvalloissa. Nyt poliisi toivoo Libertyn kuvaaman videon vievän syyllisen jäljille.

Sinitakkinen mies ottaa rautatiesillan pölkyillä kaksi hieman epävarmaa askelta. Hänen kätensä ovat taskussa ja katse on luotu alas. Mies on valkoihoinen, mutta kasvonpiirteistä ei saa selvää. Video kestää yhden sekunnin, ja sen on kuvannut kännykällään 14-vuotias Liberty German hetki ennen kuolemaansa.

  • Video on nähtävissä yllä olevassa ikkunassa osana CNN:n juttua aiheesta.

Liberty ja hänen ystävänsä Abigail Williams, 13, murhattiin kaksi vuotta sitten Delphissä Yhdysvaltojen Indianassa. Heidät löydettiin metsästä ulkoilureitin varrelta, läheltä nyt julkaistussa videossa näkyvää rautatiesiltaa.

Tytöt olivat lähteneet aamulla patikkaretkelle kotikaupunkinsa ulkopuolella sijaitsevalle retkeilyalueelle. He eivät koskaan saapuneet vanhempiensa kanssa iltapäiväksi sopimaansa kohtaamispaikkaan.

Abigail Williams, 13, ja Liberty German, 14, surmattiin kaksi vuotta sitten.

Rikos on edelleen ratkaisematta eikä ketään ole pidätetetty veriteosta epäiltynä. Indianan poliisi paneekin nyt toivonsa murhaajan tunnistamisesta maanantaina julkaisemaansa videoon, jonka Liberty oli onnistunut kuvaamaan.

– Katsokaa hänen eleitään, kun hän kävelee. Tunnistatteko kenelle ne kuuluvat, rikosylikosario Douglas Carter Indianan liittovaltion poliisista kehotti tiedotustilaisuudessa.

Poliisi julkaisi myös Libertyn puhelimellaan nauhoittaman äänitallenteen, jolla kuullaan miehen sanat ”Kaverit, alas rinnettä”.

Poliisi uskoo nyt, että tekijä asuu lähialueella ja ”piilottelee täysin näkyvillä”. Poliisi on tähän mennessä käynyt läpi yli 30 000 vihjettä ja tutkinut yli tuhatta ihmistä. Lisäksi rikoksen ratkaisemiseen johtavista vihjeistä on luvassa 200 000 dollarin (178 000 euron) palkkio.