Perheenäiti vajosi 32-vuotiaana koomaan auto-onnettomuuden seurauksena – 27 vuotta myöhemmin nainen yllätti poikansa huutamalla tämän nimeä

Julkaistu:

Munira Abdulla heräsi koomasta 27 vuoden jälkeen.
Abu Dhabin Al-Ainissa asunut Munira Abdulla vajosi koomaan 32-vuotiaana, jouduttuaan vakavaan auto-onnettomuuteen vuonna 1991. Abdulla oli istunut auton takaosassa pienen poikansa kanssa, kun koulubussi törmäsi autoon. Poika ja autoa ajanut Abdullan lanko selvisivät onnettomuudesta vammoitta, mutta Abdulla sai vakavan aivovaurion, BBC kertoo.

Abdulla vajosi turman jälkeen koomaan ja lääkärit uskoivat, ettei nainen tulisi enää koskaan avaamaan silmiään. Viime vuonna Abdulla heräsi kuitenkin kaikkien yllätykseksi koomasta.

Abdullan kanssa autossa ollut poika Omar Webair, joka on nykyisin 32-vuotias, kertoi The National -lehdelle selvinneensä onnettomuudesta, koska hänen äitinsä oli syleillyt häntä turmahetkellä.

– Äitini istui kanssani takapenkillä. Kun hän näki törmäyksen tulevan, hän halasi minua suojellakseen minua iskulta, Webair kertoo.

Webair on vuosien saatossa pysynyt aina äitinsä rinnalla. Huhtikuussa 2017 valtio kustansi perheen matkan Saksaan, jossa Abdulla kävi läpi leikkauksen heikkojen lihasten takia. Myös naisen epilepsiaa hoidettiin.

Webair kuitenkin huomasi muutoksen äitinsä tajunnan tasossa.

– Sanoin lääkäreille, että odotin hänen alkavan taas puhua ja he sanoivat, että mielikuvitukseni laukkaa. He vain kuntouttavat häntä parantaakseen hänen elämänlaatuaan.
Viime kesäkuussa, kun Abdulla oli viimeistä viikkoa Saksassa, Webair sai huomata olleensa oikeassa.

Webair kertoo riidelleensä väärinkäsityksen takia äitinsä hotellihuoneessa, kun hän huomasi Abdullan käyttäytyvän erikoisella tavalla: nainen liikehti ja ääntelehti.

– Kolme päivää myöhemmin havahduin siihen, että joku kutsui nimeäni.

Abdulla kutsui poikaansa ja sisaruksiaan ja muita läheisiään. Nykyisin nainen pystyy poikansa mukaan jopa osallistumaan keskusteluun ja rukoilemaan.

Abdullaa hoidetaan nykyisin Abu Dhabissa.