5 kuoli Filippiinien maanjäristyksessä – suomalainen Veli-Matti oli keskellä Manilan evakuointeja: ”Autotkin hyppi” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

5 kuoli Filippiinien maanjäristyksessä – suomalainen Veli-Matti oli keskellä Manilan evakuointeja: ”Autotkin hyppi”

–Isoin maanjäristys, jonka olen täällä kokenut, Manilassa asuva suomalaismies kertoo.

22.4.2019 15:17

Voimakas 6,3 magnitudin maanjäristys iski Filippiinien pääsaarelle Luzonille maanantaina iltapäivällä. Maanjäristys tapahtui hieman kello 17 jälkeen paikallista aikaa.

Uutistoimisto AFP:n poliisilähteen mukaan viisi ihmistä kuoli kahden rakennuksen romahduksissa. AFP:n mukaan pääkaupunki Manilassa talot ovat tärisseet ja rakennuksia on evakuoitu. Maanjäristyksen aiheuttama sähkökatkos vaikeuttaa viranomaisten pelastustöitä.

Pääkaupunki Manilassa asuva suomalainen Veli-Matti Kaikkonen kertoo Ilta-Sanomille todistaneensa rakennusten evakuoimista.

Veli-Matti Kaikkonen kertoo asuneensa Manilassa 17 vuotta ja kokeneensa useita maanjäristyksiä. Hänen mukaansa järistys tuntui voimakkaimmalta järistykseltä, jonka hän on maassa kokenut.

– Tämän järistyksen syntyvyys ja taajuus vaikuttivat korkealla asuviin todella voimakkaasti ja autotkin hyppi. Vaimoni kertoi huoneistomme heiluneen ja natisseen kovaa. Jopa tasapaino oli ulos mennessä koetuksella.

– Kova luonnonvoima. Nöyryyttä, muttei pelkoa, suomalaismies kertaa tunnelmiaan.

Ilta-Sanomien lukija kuvasi ihmisten evakuoimisen.­

IS tavoitti myös toisen Manilassa asuvan suomalaismiehen. Puhelun aikana taustalta kuului kova evakuoinnin merkkiääni.

– Evakuointipaikka on läheisellä parkkipaikalla. Kävelemme sinne, lukija raportoi.

– Isoin maanjäristys, jonka olen täällä kokenut. Paikallinen vaimonikaan ei ole isompaa järistystä täällä kokenut. Sosiaalisessa mediassa on tästä järistyksestä paljon juttua, Manilassa vuodesta 2017 asti asunut suomalaismies jatkaa.

Lukija kertoo, ettei näkyviä vahinkoja näy hänen asuinalueellaan. Hän on kuitenkin kuullut paikallisilta muiden asuinalueiden vahingoista.

– Paikalliset miettivät sitä, että tämä järistys tapahtui juuri pääsiäisen jälkeen. Onko Jumala vihainen? Paikalliset ovat kovin uskonnollisia.

AFP:n mukaan pääkaupunki Manilassa talot ovat tärisseet ja rakennuksia on evakuoitu.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?