Sri Lankassa räjähti taas kirkon lähellä – räjähdys tallentui videolle

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Reutersin silminnäkijän mukaan räjähdys tapahtui pakettiautossa, kun erikoisjoukot olivat purkamassa pommia.
Sri Lankassa on jälleen tapahtunut räjähdys, kertoo uutistoimisto Reuters silminnäkijätietoihin pohjaten.

Räjähdys tapahtui silminnäkijän mukaan maanantaina pakettiautossa lähellä kirkkoa, kun erikoisjoukot olivat purkamassa pommia.

Turvallisuusviranomaiset eivät ole kommentoineet vielä asiaa Reutersille.

Paikalla ollut brittilehti Guardianin toimittaja Michael Safi kirjoitti Twitterissä, että kyseessä oli pieni räjähdys. Sen mahdollisesti aiheuttamista tuhoista ei ole tietoa.
Uutistoimisto AFP puolestaan kertoo, että poliisi on löytänyt pääkaupunki Colombon bussiasemalta 87 pommin sytytintä.

Pääsiäissunnuntaina kirkkoihin ja luksushotelleihin tehdyissä terrori-iskuissa on kuollut ainakin 290 ihmistä. Haavoittuneita on ainakin 500.

Sri Lankan hallitus syyttää eilisistä terrori-iskuista paikallista radikaalia NTJ-muslimiryhmää. Viranomaisten mukaan toistaiseksi on otettu kiinni 24 henkilöä epäiltyinä iskuista.

Hallituksen edustaja Rajitha Senaratne sanoi Colombossa pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että kaikkien tiedossa olevien seitsemän itsemurhapommittajan uskotaan olleen srilankalaisia. Heidän epäillään kuitenkin saaneen apua kansainväliseltä verkostolta.

– Emme usko, että pieni paikallinen ryhmä olisi voinut tehdä kaiken tämän. Tutkimme heidän mahdollisesti ulkomailta saamaansa apua ja muita yhteyksiä, sekä sitä, miten he pystyivät valmistamaan tällaisia pommeja, Senaratne sanoi.

Jo eilen paljastui, että ulkomainen tiedustelupalvelu oli varoittanut Sri Lankan viranomaisia NTJ:stä. Senaratnen mukaan Sri Lankan poliisi oli tietoinen mahdollisten iskujen uhasta pääsiäisen aikaan.