Kolmen tunnetun vuorikiipeilijän pelätään kuolleen Kanadassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kolmen tunnetun vuorikiipeilijän pelätään kuolleen Kanadassa

Banffin kansallispuiston näkymiä Kanadan Kalliovuorilla.

Banffin kansallispuiston näkymiä Kanadan Kalliovuorilla.

Julkaistu: 18.4. 22:36

Kolme maailmankuulua ammattilaiskiipeilijää on kateissa lumivyöryn jäljiltä Kalliovuorilla Kanadassa.

Viranomaiset olettavat kiipeilijöiden menehtyneen lumivyöryssä. Kolmikko oli yrittänyt kiivetä ylös Howse Peakin vaativana pidettyä itärinnettä Banffin kansallispuistossa. Heidät ilmoitettiin kadonneiksi keskiviikkona, kun heihin ei oltu saatu enää yhteyttä.

Kolmikko oli Kanadan kansallispuiston viranomaisten mukaan erittäin kokeneita ammattilaiskiipeilijöitä. Kiipeilyaiheisilla sivuilla kerrotaan, että miehet olivat amerikkalainen Jess Roskelley, 36, sekä itävaltalaiset David Lama, 28, ja Hansjörg Auer, 35.

Roskelley kiipesi Mount Everestin huipulle vuonna 2003 ollessaan 20-vuotias. Hän oli tuolloin nuorin maailman korkeimman huipun valloittanut ihminen. Lama ja Auer tunnettiin myös ammattilaisina, jotka olivat kiipeilleet useilla maailman vaativimmista rinteistä.

Viranomaiset kertovat havainneensa etsintöjen yhteydessä ilmasta, että katoamisalueella oli tapahtunut useita lumivyöryä. Lisäksi he löysivät osia hajonneista kiipeilytarvikkeista.

– Paikalta tehtyjen havaintojen perusteella oletamme kaikkien ryhmän kolmen jäsenen menehtyneen, tiedottivat kansallispuiston viranomaiset.