Bussiturmaan Madeiralla joutuneet turistit olivat matkalla ravintolaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Bussiturmaan Madeiralla joutuneet turistit olivat matkalla ravintolaan

Madeiralle julistettiin kolmen päivän suruaika turistibussiturmassa kuolleiden 29:n saksalaisen muistoksi.

18.4.2019 22:24

Saksan ulkoministeri Heiko Maas kertoi torstaina matkustavansa Madeiralle, missä yhteensä 29 saksalaisturistia kuoli koko Saksaa järkyttäneessä bussiturmassa. Maasin mukana saarelle matkustaa myös ryhmä lääkäreitä ja psykologeja.

– On järkyttävää, että pääsiäislomasta tuli niin monille ihmisille tragedia, Maas sanoi lausunnossaan.

Maas sanoi haluavansa keskustella henkilökohtaisesti loukkaantuneiden ja omaisten kanssa.

Saksan ulkoministeri Heiko Maas (oik.) toi torstaina kukkia turmapaikalle.­

Liittokansleri Angela Merkelin edustajan Helge Braunin mukaan konsulipalvelut ovat jo paikalla saarella, ja siellä on myös asiantuntijoita auttamassa uhrien tunnistamisessa. Saksan armeijan haavoittuneiden evakuointikone oli niin ikään valmiudessa ja sen mahdollisesta lähettämisestä saarelle oli määrä päättää myöhemmin.

Keskiviikkoiltana sattuneen bussiturman syynä oli mahdollisesti se, että kuljettaja menetti auton hallinnan vaikealla tieosuudella, kertoi saksalainen Bild-lehti. Bildin mukaan paikallishallinnon edustaja Roberto Almada on kertonut medialle, että paikalla on sattunut onnettomuuksia ennenkin ja tieosuus on erityisen vaikea raskaille ajoneuvoille.

Turmabussi vyöryi rinnettä ja törmäsi taloon.­

Matka ravintolaan päättyi onnettomuuteen

Yhteensä 29 ihmistä sai surmansa, kun turistibussi syöksyi ulos kapealta tieltä ja pyöri alas rinnettä mäen alla sijaitsevan talon päälle Canicossa. Loukkaantuneita on 27. Kuolleet ovat saksalaisturisteja, mutta paikallishallinnon mukaan on mahdollista, että loukkaantuneiden joukossa on myös paikallisia.

Bildin tietojen mukaan bussi oli viemässä turisteja syömään onnettomuuspaikan lähellä sijaitsevasta hotellista saaren pääkaupunkiin Funchaliin.

Bussissa oli yhteensä 55 matkustajaa sekä kuljettaja ja matkaopas, kertoi BBC.

Madeiran aluehallinnon edustajan Pedro Caladon mukaan turmabussi oli vain viisi vuotta vanha ja täytti kaikki turvamääräykset.

Edellisen kerran turisteja kuoli bussiturmassa matkailijoiden suosimalla turistisaarella vuonna 2005. Tuolloin viisi italialaista menetti henkensä Sao Vicentessä maan pohjoisrannikolla.

Turmabussi rinteeltä nostamisen jälkeen kuvattuna.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?