Turistibussi suistui tieltä Madeiralla – uhriluku nousi 29:ään - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Turistibussi suistui tieltä Madeiralla – uhriluku nousi 29:ään

Madeiran saarella tapahtui keskiviikkona vakava liikenneturma, jossa kuoli ainakin 29 henkilöä.

17.4.2019 21:48 | Päivitetty 18.4.2019 8:45

Turistibussi suistui tieltä Madeiran saarella keskiviikkona noin kello 18.30 paikallista aikaa. Pelastusviranomaiset kertoivat myöhään illalla, että turmassa kuoli 29 henkilöä.

Kuolleista11 oli miehiä ja 18 naisia. Loukkaantuneita on kerrottu olleen 27. RTP-uutissivuston mukaan kuolleet ovat 40-50 -vuotiaita.

Paikallisen pormestarin Filipe Sousan mukaan kaikki uhrit ovat saksalaisia. Myös Portugalin presidentti Marcelo Rebelo de Sousa on vahvistanut uutistoimisto AFP:n mukaan, että kaikki uhrit ovat saksalaisia.

Bild-lehden mukaan mahdollisesti ainakin yhdeksän saksalaista olisi kuollut. Saksan Portugalin-suurlähetystö vahvisti, että uhrien joukossa on saksalaisia, mutta tarkentanut lukumäärää.

Pormestarin mukaan bussi on saattanut turmassa osua myös jalankulkijoihin.

Ulkoministeriön viestintäpäivystäjä Meira Pappi sanoi myöhään keskiviikkona STT:lle, että ministeriön illan mittaan saamien tietojen mukaan linja-autossa ei ollut suomalaisia sen joutuessa onnettomuuteen. Ministeriö seuraa tilannetta edelleen.

Diario de Noticias -lehti kertoi bussin syöksyneen tieltä ja vierineen rinnettä pitkin alas asuintalon päälle. Kuvien perusteella bussin lähellä lojui useita uhreja.

Kuljettaja oli menettänyt toistaiseksi tuntemattomasta syystä bussin hallinnan ja ajoneuvo oli suistunut tieltä kurvista lähellä Quinta Splendidaa Caniçon hotellialueella.

Quinta Splendida Wellness & Botanical Garden -hotellista kerrotaan turman tapahtuneen hotellin lähellä, mutta uhrit eivät olisi olleet hotellin asiakkaita.

Caniço sijaitsee Santa Gruzin piirikunnassa lähellä Madeiran lentokenttää ja pääkaupunki Funchalia.

Myös Suomesta tehdään matkoja Caniçoon. Matkatoimisto Tjäreborgilta kerrottiin kello 22.30 Suomen aikaa, ettei matkatoimistolla ollut keskiviikkona sovittuja retkiä tai kuljetuksia, eli kyse ei ole Tjäreborgin retkibussista.

TUIn lehdistöpäivystäjä Mari Berg kertoi puolestaan hieman aiemmin, ettei ole saanut Madeiralta tietoa, että turmabussissa olisi ollut TUIn suomalaisia asiakkaita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?