Korruptiosta epäilty Perun ex-presidentti kuoli ammuttuaan itseään päähän

Julkaistu:

Perun entinen presidentti Alan Garcia on kuollut vammoihin, jotka sai ammuttuaan itseään.
Paikallisen median mukaan Garcian perhe on vahvistanut sairaalaan toimitetun Garcian menehtyneen vammoihinsa. Asiasta kertovat myös Garcian asianajaja ja hänelle hoitoa antanut sairaala. Garcia oli ampunut itseään päähän kun poliisi tuli pidättämään häntä pääkaupungissa Limassa.

Poliisi yritti pidättää Garciaa tämän kotona, mutta poliisiaseman sijaan 69-vuotias ex-presidentti vietiin sairaalaan leikattavaksi.

Terveysministeri Zulema Tomas kertoi Garcian sydämen pysähtyneen kolmesti operaation aikana. Ministeriön mukaan luoti meni Garcian pään läpi.


Garcia toimi Perun presidenttinä kahteen otteeseen, vuosina 2006–2011 sekä 1985–1990. Lahjussyytökset liittyvät hänen toiseen presidenttikauteensa. Garciaa epäillään lahjusten vastaanottamisesta brasilialaiselta rakennusalan jätiltä Odebrechtilta, joka yritti varmistaa hallituksen kanssa sopimuksen metrolinjan rakentamisesta Limaan.

Odebrecht on myöntänyt maksaneensa 29 miljoonan dollarin edestä lahjuksia Perun viranomaisille.
Marraskuussa Garcia haki turvapaikkaa Uruguayn suurlähetystöstä Perusta, mutta hakemusta ei hyväksytty.

Garcia ei ole ainoa perulaispresidentti, joka on sotkeutunut korruptioskandaaleihin. Esimerkiksi Pedro Pablo Kuczynski, Ollanta Humala ja Alejandro Toledo ovat kukin painineet omissa rahasotkuissaan.