Nainen ällistyi nähtyään hahmon keskellä Notre Damen tulipaloa – mitä sinä näet tässä kuvassa?

Julkaistu:

Pariisin Notre Damen tulipalosta on otettu vaikuttavia valokuvia. Yksi kuva on herättänyt poikkeuksellista mielenkiintoa.
Pariisin Notre Damen katedraalin palo on ollut viikon suru-uutinen, mutta skotlantilaisen naisen silmiin sattui raunioista otetusta valokuvasta jotakin, mikä sai hänet ilahtumaan: nainen kirjoittaa sosiaalisessa mediassa näkevänsä kuvassa nimittäin Jeesuksen muotoisen hahmon ääriviivat – sopivasti juuri pääsiäisen aikaan.

Asiasta kirjoittavat monet brittilehdet. Pelkästään Daily Mailin juttu on levinnyt sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin.


Metro-lehden mukaan skotlantilainen Lesley Rowan, 38, teki havaintonsa, kun hän seurasi tulipalo-uutisointia.

– Kun katsoin tätä valokuvaa eilen illalla, olin kuin ällikällä lyöty siitä, mitä näin, nainen sanoi lehden mukaan.

– Minusta tuntuu siltä, että se tuo lohtua ihmisille Pariisissa ja kaikkialla maailmassa tänä surullisena aikana.

Yllättävät havainnot, tai optiset illuusiot, ovat olleet sosiaalisen median käyttäjien ilona aiemminkin.

Muutama vuosi sitten somessa kiisteltiin esimerkiksi mekosta, joka vaikutti näyttäytyvän toisille sini-mustana, toisille valko-kultaisena.

Sittemmin esimerkiksi helsinkiläinen Eeva on kertonut IS:lle nähneensä naamoja pistorasioissa, ruoka-annoksissa, ties missä.
Helsingin yliopiston neurotieteen tutkimuskeskuksen professori Eero Castrén kertoi taannoin, että aivojen toiminnan näkökulmasta esimerkiksi kasvojen löytäminen perustuu havainnoimisen oppimiseen. Näkemisestä suuri osa on kokemusperäistä, eli aivot muistelevat ja tekevät arvauksia mitä tilassa on. Ihmisen ei tarvitse kokoajan katsoa aktiivisesti tietääkseen, että esimerkiksi pöytä on huoneessa.

– Kun kasvoja alkaa etsiä erilaisista paikoista, niitä alkaa löytää. Siihen voi harjaantua. Varmaan aika pian alkaa huomata kasvoja sellaisissa paikoissa, joissa niitä ei ole, professori sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt