Italialaisopiskelijoiden grillaus tuli kalliiksi – 13,5 miljoonan euron sakko metsäpalon aiheuttamisesta

Julkaistu:

Italia
22-vuotiaat miehet olivat grillanneet isoisiensä omistamalla metsäalueella, kun metsäpalo puhkesi Comon alueella 30. joulukuuta.
Italiassa kaksi yliopisto-opiskelijaa sai 13,5 miljoonan euron sakon metsäpalon aiheuttamisesta Comon alueella.

Palo syttyi 30. joulukuuta, kun 22-vuotiaat miehet olivat olleet grillaamassa isoisilleen kuuluvilla mailla.

Viranomaiset ovat laskeneet sakon summan sen mukaan, kuinka suuret vahingot palo aiheutti. Tulipalo kesti useita päiviä ja tuhosi noin 1 000 hehtaaria metsää Monte Berlingherassa. Noin 100 hehtaarin suuruisella alueella vahingot todettiin peruuttamattomiksi.

Toinen miehistä on BBC:n mukaan kuvaillut italialaisille tiedotusvälineille kaksikon joutuneen syntipukeiksi.
Hän sanoi italialaislehti La Stampalle kaksikon olevan hyvin pahoillaan tapahtuneesta. Hän kuitenkin väitti, että paloon olisi voinut olla myös muita syitä kuin grillaushetki.

– Meistä on tehty syntipukkeja palolle, jota ei voida selittää. Me olemme tämän tarinan todellisia uhreja. Hälytimme välittömästi palokunnan ja olimme itse liekkien armoilla yrittäessämme sammuttaa niitä.

Palon syttymissyytä selvitettäessä syyttäjän mukaan kävi kuitenkin ilmi, että palo oli saanut alkunsa miesten grillauksen hiilloksesta, kun olosuhteet olivat tapahtumapaikalla samaan aikaan todella kuivat.

Syyttäjä totesi näin ollen nuorten miesten olevan vastuussa palosta yhdessä maanomistajan kanssa.

Toisen opiskelijan asianajaja kummasteli kovaa tuomiota, koska kummallakaan ei ole varaa maksaa miljoonien eurojen korvauksia.

Syyttäjä kuitenkin kommentoi paikallisille tiedotusvälineille, että sakko on signaali siitä, että ihmisten täytyy ottaa enemmän vastuuta ympäristön suojelemisesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt