Pastoria ylistetään Notre Damen palon sankariksi – ryntäsi palavaan katedraaliin pelastamaan pyhäinjäännöksen

Julkaistu:

Ranskalaispastorin toiminta oli herättänyt huomiota edellisen kerran vuonna 2016, jolloin hän tuki Pariisissa terrori-iskussa loukkaantuneita.
Kansainvälisessä mediassa Notre Damen tulipalon sankariksi on nostettu Pariisin palokunnan pastori Jean-Marc Fournier, jonka kerrotaan pelastaneen palavasta katedraalista pyhäinjäännöksen, orjantappurakruunun. Katedraalin tärkeimpiin aarteisiin kuuluvan kruunun uskotaan olleen Jeesuksen päässä, kun tämä ristiinnaulittiin.

The Guardianin mukaan orjantappurakruunu on peräisin Jerusalemista ja annettiin Ranskan kuninkaalle vuonna 1238. Orjantappurakruunua säilytettiin sitä varten rakennetussa Sainte-Chappellessa Pariisissa ennen kuin se siirrettiin Notre Dameen. Yksittäisiä piikkejä siitä on jaettu pyhäinjäännöksinä ympäri maailman. Itse kruunun uskotaan pitävän kuitenkin sisällään osia Jeesuksen päässä olleesta kruunusta.


Aiemmin on kerrottu, että palomiehet saivat aarteen pelastettua liekeiltä. Katolisen televisiokanavan KTO:n toimittaja Etienne Loraillere kuitenkin uutisoi ensimmäisenä Twitterissä, että Fournier ryntäsi palomiesten kanssa katedraaliin pelastaakseen kruunun.

Sky Newsin mukaan lähde Pariisin palokunnasta vahvistaa KTO:n tiedon.

– Isä Fournier on ehdottomasti sankari, nimetön lähde sanoi.

– Hän ei osoittanut pelkäävänsä, kun hän meni suoraan pyhäinjäännösten luo katedraalin sisällä ja varmisti, että ne pelastuvat. Hän käsittelee elämää ja kuolemaa päivittäin eikä hän osoita pelkoa.
Pariisin 15. kaupunginosan pormestari Philippe Goujon sanoi tiistaina The Guardianille, että Fournier oli vaatinut päästä sisälle katedraaliin ja hänellä oli ollut osuus pyhäinjäännöksen pelastamisessa.

Fournier nousi esille myös marraskuussa 2016 Pariisissa tapahtuneiden terrori-iskujen jälkeen. Tuolloin pappi oli mennyt Bataclanille tukemaan terrori-iskussa loukkaantuneita ja rukoilemaan kuolleiden luona.