Notre Damen tuhon keskeltä pelastettiin arvokkaita esineitä ihmisketjun avulla – tärkeä orjantappurakruunu on nyt turvassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Notre Damen tuhon keskeltä pelastettiin arvokkaita esineitä ihmisketjun avulla – tärkeä orjantappurakruunu on nyt turvassa

Pariisin pormestari Anne Hidalgo kiittää uhrautujia Twitterissä.

Raju tulipalo tuhosi suuren osan Notre Damen katedraalia.­

16.4.2019 7:16

Tulipalon runtelemasta Notre Damen katedraalista pelastettu useita valtavan arvokkaita uskonnollisia esineitä ja taideaarteita. Näin kertoo Pariisin pormestari Anne Hidalgo Twitterissä.

Hidalgo kirjoittaa, että poliisit, palomiehet ja kaupungin virkamiehet liittyivät ihmisketjuun, jota pitkin pelastettiin palavasta kirkosta. Palavasta katedraalista saatiin ulos erittäin tärkeä La couronne d'épines -orjantappurakruunu, joka on pormestarin mukaan nyt turvallisessa paikassa.

Lisäksi turvassa on Ranskan kuninkaan käyttämä viitta 1200-luvulta.

Pormestari Hidalgon twiitissä on kuva, jossa näkyy roomalaiskatolilaisesta kirkosta pelastettuja esineitä on paketoituina suojaavaan muoviin.

Notre Dame merkitsee Ranskalle ja eurooppalaisella arkkitehtuurille niin paljon, että pariisilaiset rukoilivat, itkivät, ja lohduttivat läheisiään, kun Notre Damen katedraali paloi heidän silmiensä edessä.

– Kun Notre Damen torni tuhoutui, monet tunsivat, että että kaatuva torni putoaisi suoraan heidän sydämeensä. Näin kuvailee The Guardian monien tuskaa.

Lue lisää: Notre Dame muuttui hornankattilaksi – tämä kaikki katedraalin tulipalosta tiedetään

Le Monde kertoo, että tulipalo syttyi hieman ennen kello seitsemää paikallista aikaa. Pelastuslaitos tiedotti Suomen aikaa puolilta öin, että Notre Damen kellotornit ja päärakenteet säästyvät. Noin kello neljältä kerrottiin, että palo on saatu hallintaan ja osittain sammumaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?