Porakaivoon pudonneen 2-vuotiaan Julenin kuolinsyy varmistui – pojan kuolemasta epäillyn maanomistajan väite tyrmättiin

Julkaistu:

Kuolinsyytutkimuksen mukaan Julen kuoli pian sen jälkeen, kun oli pudonnut 71 metriä porakaivoon.
Kaksivuotiaan Julen-pojan kuolinsyyksi on varmistunut kaivoon putoamisesta aiheutuneet vakavat vammat, El País uutisoi. Valmiin ruumiinavausraportin mukaan poika kuoli 13.50 13. päivä tammikuuta eli vain muutamia minuutteja sen jälkeen, kun oli pudonnut 25 senttimetriä leveään reikään 71 metrin syvyyteen.

Raportti kumoaa käytännössä teorian, jonka mukaan pelastustyöt olisivat voineet aiheuttaa tai olla ainakin osasyy Julenin kuolemaan. Ennen kuin pelastustyöt edes alkoivat poika oli ollut kuolleena jo yli neljä tuntia.

Teorian oli nostanut esille Julenin kuoleman aiheuttamisesta epäillyn David Serranon asianajaja. Viranomaisten mukaan Serrano oli porannut kaivon tontilleen pohjaveden etsintöjen yhteydessä ilman asiaankuuluvia lupia.

Serrano väitti lehdistötilaisuudessa Julenin löytymisen jälkeen, että hän oli peittänyt porakaivon suun kahdella betoninpalalla sekä varoitelleensa alueella asuvia ihmisiä reiästä.

– Ajattelin, että jonkun jalka saattaisi upota siihen ja murtua, mutta en olisi koskaan uskonut, että lapsi mahtuisi siitä, mies kertoi tuolloin.
Sadat pelastustyöntekijät, poliisi ja kaivosmiehet työskentelivät kellon ympäri 13 päivän ajan Julenin löytämiseksi. Pikkupoika oli pudonnut porakaivoon ollessaan vanhempiensa ja muiden sukulaisten kanssa piknikillä.

Pojan vanhemmat olivat vain pari vuotta aiemmin joutuneet hautaamaan esikoisensa. Julenin isoveli Oliver kuoli 3-vuotiaana vaikeaan sairauteen.