”Maailman vaarallisin lintu” surmasi hoitajansa Floridassa – ”Voi leikata auki pedon yhdellä nopealla potkulla”

Julkaistu:

Viranomaiset pitävät tapausta traagisena onnettomuutena.
Strutsilintuihin kuuluva kasuaari on surmannut 75-vuotiaan hoitajansa Floridassa, kertovat viranomaiset. Tapaus sattui perjantaina aamupäivällä lähellä Gainesvillea osavaltion pohjoisosassa. Surmansa saanut Marvin Hajos oli mennyt ruokkimaan tilallaan olevia lintuja, kun hän löytyi vaikeasti haavoittuneena.

– Se näyttää onnettomuudelta. Ymmärtääkseni mies oli lähellä lintua, kun hän kaatui, ja silloin hänen kimppuunsa hyökättiin, apulaispoliisipäällikkö Jeff Taylor kertoi uutistoimisto AP:n mukaan.

– Tämä näyttää traagiselta onnettomuudelta. Kasuaari on yhä tilalla lukkojen takana, kommentoi sheriffin toimiston edustaja Brett Rhodenizer.


Mies kuoli tarkemmin määrittelemättömiin vammoihinsa sairaalassa.

Kasuaari on Australiassa ja Uudessa-Guineassa elävä iso, lentokyvytön lintulaji. Se viihtyy luonnossa yksin, mutta tiedetään vaaralliseksi ärsytettäessä. AP:n mukaan lintuja on Yhdysvalloissa lintuharrastajien omistuksessa, mutta niiden pitämiseen tarvitaan esimerkiksi Floridassa viranomaisilta haettu lupa. Sen myöntämisperusteena on kyky käsitellä eläimiä.

Kasuaaria on kolmea lajia, joista suurin voi kasvaa jopa 180 korkeaksi ja 60 kiloa painavaksi. Se on emua painavampi, mutta jää koossa strutsille.


Kasuaari on ansainnut kolkon lisänimen ”maailman vaarallisin lintu” esimerkiksi San Diegon eläintarhan kuvauksessa. Syy on lajin äkkipikaisuus ja sen pitkät ”tikarimaiset” kynnet, jotka sijaitsevat voimakkaiden, kolmivarpaisten jalkojen päissä.

– Kasuaari voi leikata auki minkä tahansa pedon tai potentiaalisen uhan yhdellä nopealla potkulla, eläintarha luonnehtii.

– Sitä voi oikeutetusti pitää maailman vaarallisimpana lintuna.

Kasuaari voi eläintarhan mukaan hypätä parin metrin korkeuteen ja kiihdyttää juostessaan jopa 50 km/h:n nopeuteen.