Usein Trumpin kritiikin kohteena ollut ministeri jättää tehtävänsä

Julkaistu: , Päivitetty:

Kirstjen Nielsen sai toisinaan presidentiltä kritiikkiä etelärajan ongelmista.
Yhdysvalloissa kotimaan turvallisuudesta vastaava ministeri vaihtuu. Presidentti Donald Trump kertoi Twitterissä, että ministeri Kirstjen Nielsen jättää tehtävänsä. Hänen tilalleen virkaatekeväksi ministeriksi nousee Yhdysvaltain tulli- ja rajavalvontaviraston johtaja Kevin McAleenan.

– Luotan siihen, että Kevin tekee hienoa työtä! Trump tviittasi.
Nielsen, 46, on ollut usein Trumpin kritiikin kohteena, eikä hänen korvaamisensa tule yllätyksenä. Presidentti on ollut turhautunut Meksikon rajan yli tulevien siirtolaisten määrän kasvuun ja syyttänyt Nielseniä siitä, ettei tämä ole keksinyt parempia ratkaisuja rajaturvallisuuden parantamiseksi. New York Timesin mukaan Nielsen oli jo vähällä erota tehtävästään viime toukokuussa saatuaan Trumpilta läksytyksen rajaongelmista.

Nielsen ehti toimia ministerinä loppuvuodesta 2017. Hän seurasi tehtävässä John Kellyä, joka siirtyi Valkoisen talon kansliapäälliköksi. Kellyn ministeriaikana Nielsen toimi hänen kansliapäällikkönään, ja Kellyä pidettiin Nielsenin mentorina.

Kun Kelly jätti kansliapäällikön pestin vuodenvaihteessa, Nielsen menetti tärkeän tukijan Trumpin hallinnossa.

New York Timesin lähteiden mukaan Trump piti Nielsenin tv-esiintymisistä, mutta hänen henkilökohtaiset suhteensa ministeriin olivat jännitteiset. Lähteiden mukaan Trumpin vävy ja neuvonantaja Jared Kushner suhtautui myös nihkeästi Nielseniin.