Sairaalassa olleen 3-kuukautisen Giselen luona ei kukaan vieraillut kuukausiin – kohtaaminen hoitajan kanssa mullisti tytön elämän - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sairaalassa olleen 3-kuukautisen Giselen luona ei kukaan vieraillut kuukausiin – kohtaaminen hoitajan kanssa mullisti tytön elämän

Ennen laskettua aikaa syntyneen Giselen omat vanhemmat eivät pystyneet huolehtimaan tytöstä eikä hänen luonaan vieraillut kukaan sukulainen kuukausiin. Sairaanhoitajat ihastuivat kuitenkin pienokaiseen ja lopulta tytön elämä muuttui kokonaan.

7.4.2019 2:36

Sairaanhoitajana työskentelevä amerikkalainen Liz Smith, 45, oli aina haaveillut omasta perheestä ja äidiksi tulosta. Lähestyessään 40 vuotta ja ollessaan vielä sinkku, Smith yritti hakeutua hedelmöityshoitoihin, mutta hoidot eivät olleet hänelle sopivia.

– Kun se ovi sulkeutui nopeasti ja yllättäen, se oli huono päivä, Smith kertoi työnantajansa, Franciscan Children’s -sairaalan sivuilla maaliskuussa.

Kaikki muuttui kuitenkin pian, sillä Smithin työpaikalle tuli vuonna 2016 hoitoon vain kolme kuukautta vanha, alle kilon painanut Gisele-tyttö. Tytön biologinen äiti oli huumeidenkäyttäjä ja Gisele oli syntynyt ennenaikaisesti kärsien useista terveysongelmista.

Gisele oli pieni vauva, sillä hän syntyi ennen laskettua aikaa. Tässä kuvassa juhlistetaan sitä, että tyttö painaa noin 2,3 kiloa.­

Pienellä tytöllä ei käynyt vierailijoita moneen kuukauteen, mutta sairaalan työntekijät kiinnittivät erityisesti huomiota häneen. Eräänä päivänä Smithin työkaveri kysyi naiselta, oliko tämä jo tavannut pienen potilaan.

– Sanoin: ”En, miksi?” Hän sanoi, että hän tarvitsee sijaiskodin ja olisimme täydellinen pari, Smith kertasi CNN:n haastattelussa.

Viikko tämän jälkeen Smith näki Giselen lastenrattaissa ja tiesi, että haluaisi pienen tytön äidiksi.

Gisele muutti lopulta Smithin luo huhtikuussa 2017. Koska tytön vanhemmat eivät kyenneet huolehtimaan lapsestaan, heidän vanhempainoikeutensa lakkautettiin ja Smith sai adoptoida tytön viime lokakuussa.

Liz Smith adoptoi Giselen virallisesti viime lokakuussa.­

Sen jälkeen, kun Smithin työpaikan sivuilla kerrottiin kaksikosta, äidin ja tyttären tarina on noussut uutisotsikoihin Yhdysvalloissa.

– Puhumme rakkauden voimasta, mutta on uskomatonta todistaa, kuinka se muuttaa elämän ja kuinka se muutti meidän elämän, Smith sanoi CBS Bostonin haastattelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?