Brittisotilaiden teltassa kuvattu snapchat-video järkyttää – ampuvat Jeremy Corbynin kuvaa

Britannian armeija on aloittanut tutkinnan sosiaalisessa mediassa levinneestä videosta, jossa brittisotilaat ampuvat oppositiojohtaja Jeremy Corbynin kuvaa.

Snapchat-videopalvelussa keskiviikkona jaetulla videolla neljä brittiläistä laskuvarjojääkäriä ampuu teltassa aseillaan. Lopuksi kamera kääntyy ja näyttää, että maalitauluna toimi parlamentin oppositiojohtaja Jeremy Corbynin kuva. Videossa lukee teksti ”Happy with that”, vapaasti käännettynä ”kyllä kelpaa”.

– Olen järkyttynyt, tietenkin, että tällaista on tapahtunut, Corbyn kommentoi uutistoimisto Reutersille.

Video on ilmeisesti kuvattu Afganistanissa. Kyseisen laskuvarjojääkäripataljoonan komentaja Nick Perry sanoi, että video osoittaa ”vakavaa harkintakyvyn pettämistä” ja korosti, että armeijan tulisi aina pysyä epäpoliittisena.

Britannian armeija on aloittanut tutkinnan videosta. Puolustusministeri Gavin Williamson twiittasi, että aikoo tehdä tiivistä yhteistyötä armeijan kanssa tutkinnan aikana.

Irakin sodassa palvellut entinen everstiluutnantti ja nykyinen konservatiiviedustaja Tom Tugendhat kutsui videota häpeälliseksi.

Pääministerin edustaja kertoi, että Theresa May ei ollut vielä nähnyt videota, mutta pitää sitä ”täysin hyväksymättömänä”.

Vasemmistolainen Corbyn on ollut mielipiteitä jakava hahmo noustuaan työväenpuolueen johtoon. Hän on yksi sodanvastaisen Stop the War -liikkeen perustajista, joka kampanjoi voimakkaasti Irakin ja Afganistanin sotia vastaan. Hän on myös kannattanut ydinaseista luopumista ja armeijan määrärahojen leikkaamista.

– Kyllä, ihmisillä on erimielisyyksiä, mutta ne pitäisi ilmaista kunnioittavalla tavalla. Älä alennu johonkin rumaan ja väkivaltaiseen, Corbyn sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?