Pidätys Trumpin Mar-a-Lagon klubilla: Epäilyttävä kiinalaisnainen oli matkalla uima-altaalle – ilman uimapukua - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pidätys Trumpin Mar-a-Lagon klubilla: Epäilyttävä kiinalaisnainen oli matkalla uima-altaalle – ilman uimapukua

Salainen palvelu pidätti naisen viime lauantaina.

Presidentti Donald Trump viettää paljon aikaa Mar-a-Lagossa.­

3.4.2019 1:16

Kiinalainen nainen on pidätetty Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Mar-a-Lagon yksityisklubilla Floridassa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Oikeusasiakirjoista ilmenee, että naisella oli mukanaan haittaohjelman sisältänyt muistitikku. Uutistoimisto AFP:n mukaan Trump oli paikalla klubilla pidätyshetkellä viime lauantaina puolenpäivän jälkeen.

Reuters kertoo, että Yujing Zhang esitti Salaisen palvelun agentille kaksi Kiinan tai Taiwanin passia ja kertoi haluavansa uima-altaalle. Hänet päästettiin sisään alueelle sillä oletuksella, että hän oli erään klubin jäsenen sukulainen.

Henkilökunnan epäilykset kuitenkin heräsivät, kun Zhang ei osannut kertoa selkeästi vierailunsa syytä. Alun perin hän ilmoitti saapuneensa erääseen tapahtumaan, jota ei kuitenkaan ollut listattu viralliseen ohjelmaan.

Vastaanottovirkailija otti sen jälkeen yhteyttä Salaiseen palveluun, joka kuulusteli Zhangia. Kävi ilmi, ettei tällä ollut asiakirjoja, jotka olisivat oikeuttaneet sisäänpääsyyn.

AFP:n mukaan naisella ei ollut mukanaan uimapukua, vaikka hän oli menossa uimaan.

Zhangin hallusta löydettiin neljä älypuhelinta, kannettava tietokone, ulkoinen kovalevy ja muistitikku. Zhangia edustavan oikeusavustajan mukaan nainen käyttää oikeuttaan pysyä vaiti.

Salainen palvelu on kieltäytynyt kommentoimasta tapausta, koska tutkinta on vielä kesken. Oikeusministeriökään ei kommentoi asiaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?