Espanjan etsityimpiin suomalaisrikollisiin kuulunut mies otettiin kiinni Portugalissa – vihje johti jäljille - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Espanjan etsityimpiin suomalais­rikollisiin kuulunut mies otettiin kiinni Portugalissa – vihje johti jäljille

Etsintäkuullutettu Matti Qvick on otettu kiinni Portugalissa Algarven alueella, KRP kertoo.

Matti Antero Qvick otettiin kiinni Portugalissa.

2.4.2019 12:11

Matti Antero Qvick on tuomittu 712 päivän vankeusrangaistukseen, jonka hän on saanut muun muassa raiskauksesta, kotirauhan rikkomisesta, törkeästä varkaudesta ja pahoinpitelystä.

– Hänet on otettu kiinni 25. maaliskuuta, eli viime maanantaina Algarven alueella, Portugalissa, kertoo KRP:n rikoskomisario Minna Laukka.

Laukan mukaan Qvick oleskeli ulkona kiinnioton hetkellä.

– Itse kiinniotossa ei tapahtunut mitään erityistä. Mistään vastarinnasta ei ole raportoitu, eli meidän tietojen kiinniotto tapahtui rauhallisesti.

Laukan mukaan Qvick on edelleen Portugalissa.

– Hänen luovuttaminen Suomeen käsitellään paikallisessa tuomioistuimessa. Jos luovutuslupa annetaan, hänet toimitetaan Suomeen.

Maaliskuussa KRP julkaisi listan kuudesta Espanjan etsityimmästä suomalaisesta. Qvick oli myös listalla.

KRP epäili Qvickin oleskelevan Espanjassa, mutta hänet otettiinkin kiinni Portugalissa. Qvickin jäljille päästiin yleisövihjeiden perusteella. Qvick ehti olla karkuteillä pari vuotta.

– Haluamme kiittää ihmisiä, jotka ovat meitä lähestyneet, Laukka sanoo.

Kuudesta etsityimmästä rikollisesta Ville Lehmusmetsä jäi jo aiemmin kiinni. Neljä etsityintä ovat siis edelleen karkuteillä.

– Toki toivomme, että saisimme edelleen vihjeitä näistä neljästä ihmisestä. Vihjeitä voi lähettää matalalla kynnyksellä, Laukka jatkaa.

KRP:lle tiedoista voi ilmoittaa joko sähköpostilla osoitteeseen wanted.krp@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon +358 50 440 1800. Espanjassa paikallisen poliisin tavoittaa numerosta 091.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?