Venäläislehti väittää: Yön susien ”Kirurgin” uhkaus tehosi Suomen poliisiin

Julkaistu:

Yön sudet -motoristijengin johtaja Aleksandr Zaldostanov kehottaa keskusrikospoliisia keskittämään mieluummin voimansa CIA:n tekojen tutkintaan Suomessa.
Laajalevikkinen venäläislehti Komsomoslkaja Pravda kertoo Yön sudet -järjestön johtajan onnistuneen vaikuttamaan Suomen poliisin lausuntoihin motoristikerhosta.

Lehti muistuttaa, kuinka Yön susien johtaja Aleksandr ”Kirurgi” Zaldostanov oli uhannut viedä suomalaiset oikeuteen arvioista, joiden mukaan venäläinen motoristikerho kuuluu järjestäytyneen rikollisuuden piiriin.

Lehden mukaan Supo oli ensin ilmoittanut pitävänsä Yön susia rikollisjärjestönä.

– Toistaiseksi Susia on tarkasteltu ensisijaisesti järjestäytyneenä rikollisuutena. Siksi on sovittu, että KRP vastaa siihen liittyvistä kysymyksistä, lehti siteeraa Suojelupoliisin viestintäpäällikön Jyri Rantalan Iltalehdelle antamaa lausuntoa.

Venäjällä julkaistiin pian tämän jälkeen ”Kirurgin” lausunto, jossa hän uhkasi viedä Suomen poliisin oikeuteen ”herjauksista ja valheista”. IS kertoi Zaldostanovin Vzgljad-lehdelle antamasta uhkauksesta viime perjantaiaamuna ennen kuin keskusrikospoliisin ennalta suunniteltu tiedotustilaisuus järjestäytyneen rikollisuuden tilasta Suomessa oli alkamassa.
Tiedotustilaisuudessa poliisi korosti, että Suomeen on levittäytynyt Yön susien alajärjestö RMI, jonka ei tiedetä syyllistyneen rikoksiin järjestönä eikä yksittäisten jäsentensä kautta Suomessa.

– Emme näe tällä hetkellä mitään uhkaa siinä, että he ovat tulleet Suomeen. Mutta se kiinnostaa meitä tietenkin. He eivät ole syyllistyneet mihinkään rikoksiin Suomessa, Komsomolskaja Pravda siteeraa Keskusrikospoliisin rikosylikomisariota Christer Ahlgrenia.

Poliisin tiedotustilaisuudessa käyttämät sanamuodot ovatkin Komsomolskaja Pravdan mukaan todiste siitä, että Kirurgin uhkaus tehosi Suomen poliisiin.

– Ja jo seuraavana päivänä retoriikka pehmeni, lehden toimittaja Asja Hovanskaja kirjoittaa artikkelissaan.

Lue lisää: KRP: Yön susien alajengi tuli Suomeen, jäseniä 5–10 Etelä-Suomen alueella

Komsomolskaja Pravda siteeraa myös Zaldostanovin heille antamaa lausuntoa, jonka mukaan Yhdysvallat käy Naton ja satelliittiensa avulla informaatiosotaa kaikkia niitä vastaan, jotka eivät sovi heidän maailmankuvaansa.

Zaldostanovin mukaan Yhdysvallat yrittää kaikin keinoin mustamaalata ja eristää Venäjän kaikissa maailmankolkissa.

– Itse asiassa todellinen rikollisryhmä on CIA, Kirurgi sanoo viitaten Yhdysvaltain keskustiedustelupalveluun.

– Me neuvommekin Suomen keskusrikospoliisia pitämään silmällä tätä organisaatiota, joka harjoittaa sabotaasitoimintaa heidän maassaan ja joka on todellinen järjestäytynyt rikollisryhmä, Zaldostanov lausuu.

Zaldostanovin mukaan CIA sekaantuu itsenäisten valtioiden politiikkaan ja pitää kontrollissaan länsimaisia tiedotusvälineitä.

– He luovat keinotekoisesti konflikteja niiden maiden välille, joita yhdistävät historialliset juuret, arvot ja traditiot ja joiden he haluavat muuttuvan satelliiteiksi ja asettuvan paikalleen niin sanottuun uuteen maailmanjärjestykseen, Zaldostanov sanoo mainitsematta yhtään maata nimeltä, mutta viitaten mitä ilmeisimmin esimerkiksi konfliktin luomiseen Suomen ja Venäjän välille.

Zaldostanov kehottaa myös Suomen ”valehtelevaa mediaa” toimittamaan heille todisteita Yön susien rikollisesta toiminnasta, jota ei hänen mukaansa ole olemassa. Kirurgin mukaan Yön susien ainoa niin sanottu rikos on toisinajattelu ja rakkaus Venäjään, minkä vuosi heitä syytetään Krimin valtauksesta ja kaappauksesta.

Yön sudet osallistuivat Krimillä venäläismielisyyden nostattamiseen jo vuodesta 2009 alkaen. Heitä ilmestyi niemimaalle tiedustelutehtäviin myös keväällä 2014 jo ennen niin sanottujen pienten vihreiden miesten eli Venäjän erikoisjoukkojen tuloa. Tämä selittänee osaltaan myös sitä, miksi Suomen poliisi on kiinnostunut jengin RMI-alajärjestön toimista Suomessa.
Yhdysvallat on asettanut Yön sudet ja Zaldostanovin pakotelistalleen Venäjän Ukraina-aggression vuoksi.

Myös monet Itä-Euroopan maat ovat joko kieltäneet jengiläisten maahantulon tai julkaisseet varoittavia lausuntoja, sillä Yön susia pidetään presidentti Vladimir Putinin hallinnon hybridityökaluna ja Venäjän valtapyrkimysten edesauttajana.
Yön susien on todettu Yhdysvaltain mukaan osallistuneen Ukrainassa esimerkiksi kaasuaseman valtaukseen, Ukrainan laivastotukikohdan haltuunottoon, rajaupseerin sieppaukseen ja pahoinpitelyyn, taistelijoiden värväämiseen Itä-Ukrainaan sekä venäläismielisten ukrainalaisten viranomaisten paon järjestelyyn Venäjän puolelle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt