Puolalaispapit kärräsivät nuotioon Harry Pottereita ja muuta ”rienaavaa” kirjallisuutta – viiltävä kuitti seurasi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Puolalaispapit kärräsivät nuotioon Harry Pottereita ja muuta ”rienaavaa” kirjallisuutta – viiltävä kuitti seurasi

Puolalainen pappiryhmä kärräsi kirjoja nuotiolle ja julkaisi polttoprojektista kuvasarjan Facebookissa. Vastaanotto ei ollut iloinen.

Puolalainen pappiryhmä kärräsi kirjoja nuotiolle ja julkaisi polttoprojektista kuvasarjan Facebookissa. Vastaanotto ei ollut iloinen.

Julkaistu: 2.4. 9:54

Ryhmä katolisia pappeja poltti nuotiolla ”rienaavaa” kirjallisuutta, kuten Harry Pottereita, Houkutus -kirjasarjaa ja muuta vaaralliseksi tulkittua ”taikuutta”.

Katolinen ryhmä Puolassa, vapaasti kääntäen Tekstiviesti Taivaasta (SMS Z Nieba) julkaisi Facebookissa liudan kuvia, joissa papit kaavuissaan kärräävät nuotioon kirjoja ja tuikkaavat tuleen.

Iloiseen liekkiin näyttää leimahtavan Harry Pottereita, Stephenie Meyerin Houkutus -kirjasarjaa ja muita fantasiakirjoja. Näyttääpä pienen kasan joukossa olevan myös intialaisen ”seksiguruksi” tituleeratun Oshon teos sekä joitakin harmittomia pikkuesineitä, kuten hello kitty -sateenvarjo ja puisia koriste-esineitä.

Asiasta uutisoi esimerkiksi BBC, jonka mukaan kyseinen pappien ryhmä perusteli nuotiotaan lainaamalla raamatun sanoja, joissa taikuus tuomitaan.

Nuotion sytyttäneen katolisen ryhmän mukaan kyseiset kirjat eivät ole raamatun mukaisia, vaan rienaavia, häpäiseviä. Ryhmä pitää majaa Koszalinissa, länteen Gdanskista.

Katolisella kirkolla on suuri vaikutus puolalaisessa yhteiskunnassa, mutta tämä ei näy ainakaan pappiryhmän nuotiokuvien Facebookissa saaman palautteen perusteella. Päin vastoin, niihin on reagoitu lähinnä halveksien tai vihalla.

– En ole vielä koskaan nähnyt ketään, joka raiskaisi, murhaisi tai tappaisi Harry Potterin nimeen. Mutta kirkon nimeen, kyllä, kirjoitti BBC:n mukaan yksi puolankielisistä kriitikoista Facebookissa.

Tämän vuoden alussa Puolan katolinen kirkko myönsi uutistoimisto AFP:n mukaan ensimmäistä kertaa julkisesta vuosikymmeniä jatkuneen lasten seksuaalisen hyväksikäytön.

Kirkon raportin mukaan vuosien 1990 ja 2018 välillä hyväksikäyttöihin syyllistyi lähes 400 pappia.

Mutta mitä kirjojen polttamiseen tulee ylipäätään, ”väärän” kirjallisuuden roviot herättävät monissa epämiellyttäviä muljahduksia historiasta.