Jo toinen nainen väittää Joe Bidenin kosketelleen sopimattomasti: ”Kunnioituksessa on raja” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Jo toinen nainen väittää Joe Bidenin kosketelleen sopimattomasti: ”Kunnioituksessa on raja”

Entinen varapresidentti Joe Biden puhui Washingtonissa 24. tammikuuta 2019.

Julkaistu: 2.4.2019 3:17

Edustajainhuoneen jäsenen ex-avustaja Amy Lappos nosti esiin kymmenen vuoden takaiset tapahtumat.

Jo toinen nainen väittää Yhdysvaltain entisen varapresidentin Joe Bidenin kosketelleen häntä sopimattomasti. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

– Se ei ollut seksuaalista, mutta hän tarttui minua päästä. Hän pani kätensä kaulani ympärille ja veti minut lähemmäs nenien hieromiseksi vastakkain. Kun hän veti minua lähemmäs, luulin hänen suutelevan minua suulle, connecticutilainen Amy Lappos, 43, sanoo Hartford Courantille.

Edustajainhuoneen jäsenen Jim Himesin ex-avustajan Lapposin mukaan välikohtaus tapahtui vuonna 2009 järjestetyssä poliittisessa varainkeruutapahtumassa. Hän kertoo Bidenin lähestyneen keittiössä, jossa oli tapahtumahetkellä kolme tai neljä muutakin vapaaehtoista.

– En koskaan tehnyt valitusta, ollakseni rehellinen, koska hän oli varapresidentti. Minä olin mitättömyys. Soveliaisuudessa on ehdottomasti raja. Kunnioituksessa on raja. Sen rajan ylittäminen ei ole isoisämäistä. Se ei ole kulttuurista. Se ei ole välittämistä. Se on seksismiä tai naisvihaa.

Nevadalainen demokraattipoliitikko Lucy Flores julkaisi perjantaina The Cut -julkaisussa kirjoituksen, jossa hän syytti Bidenin kosketelleen ja suukotelleen häntä vuonna 2014.

Bidenin ilmoitusta lähteä mukaan vuoden 2020 presidenttikisaan odotetaan. Amerikkalaisten poliittisten kommentaattoreiden mukaan on toistaiseksi vaikea arvioida, miten syytökset vaikuttavat hänen asemaansa. Biden on ollut toistuvasti mielipidekyselyissä kärkisijalla demokraattien kisassa.

Barack Obaman varapresidenttinä 2009–2017 toiminut Biden otti itse kantaa kohuun sunnuntaina.

– Kaikkina vuosinani kampanjakiertueilla ja julkisessa elämässä olen lukemattomia kertoja kätellyt, halannut ja osoittanut hellyyttä, tukea ja lohtua, Biden kommentoi.

– Kertaakaan, koskaan, en ole kokenut käyttäytyneeni sopimattomasti. Jos joku kuitenkin sanoo, että olen, minä kuuntelen kunnioituksella.

– Elämme tärkeää aikaa, jolloin naiset kokevat, että he voivat ja heidän pitää kertoa kokemuksistaan. Ja miesten pitää huomioida heidät.