Kuka johtaa Venäjää Putinin jälkeen? Asiantuntija nostaa esiin kaksi ”prinssiä” – toiseen liittyy huimia sankaritarinoita

Venäjällä muutama prinssi on jo kasvamassa Putinin seuraajaksi, Venäjä asiantuntija Martti J. Kari sanoo.

Yksi Vladimir Putinin (kesk.) seuraajaehdokas on Aleksei Djumin (vas.). Toinen seuraajaehdokas on Jevgeni Zinitšev (oik.).

2.4.2019 7:15

Venäjän valtakoneisto valmistautuu asiantuntijoiden mukaan presidentti Vladimir Putinin jälkeiseen aikaan. Putinin valtakausi päättyy virallisesti vuonna 2024.

Yliopistonopettaja, eläkkeellä oleva tiedustelu-upseeri Martti J. Kari povaa, että vallansiirto voi tapahtua jo aiemmin.

– Venäläiset tekevät yllättäviä asioita. Kaikki odottavat, mitä voi tapahtua vuonna 2024, mutta vallansiirto voi tapahtua jo aiemmin.

Jos Putinin kausi päättyisi ennakoitua aiemmin, venäläiset saisivat edun vallanvaihdoksessa.

– Se voisi tapahtua vaikka 2022. Eihän Putinkaan ole enää mikään nuori poika.

Venäjään erikoistunut Kari osallistui maanantaina eduskunnan pikkuparlamentissa kansalaisinfon yleisötilaisuuteen. Aiheena oli Venäjä Putinin kauden jälkeen.

Kari sanoo Ilta-Sanomille, että Venäjän tuleva johtaja tulee todennäköisesti voimarakenteista. Tuleva johtaja on sellainen, joka pystyy takamaan Putinille turvan.

– Hän on vahva johtaja, vahva kaveri, joka pystyy takamaan sen, ettei Putin joudu pulaan eläkkeellä.

Kari sanoo, että muutama prinssi on jo kasvamassa.

Yksi seuraajaehdokas on Aleksei Djumin. Hän on nykyinen Tulan pormestari. Vuonna 2014 Djumin sai Venäjän sankarin arvonimen.

Djuminiin liittyy sankaritarinoita. Henkivartijana toimineen Djuminin kerrotaan pelastaneen presidentin karhun kynsistä. Hän myös aavisti, että Tsetseniassa presidentille tarkoitettu helikopteri oli viallinen.

– Siellä on jo tarina valmiina, että johtaja on aina älykäs ja rohkea.

Yksi seuraajaehdokas on Aleksei Djumin. Kuvassa Djumin (vas.) ja Putin jääkiekkovarusteissa joulukuussa 2017.

Toinen seuraajaehdokas on poikkeustilaministeri Jevgeni Zinitšev.

– Poikkeustilaministeriöstä tulee kovia naamoja. Sergei Shoigu tulee sieltä. Se on paikka, jossa tehdään sankareita, Kari luonnehtii.

Toinen seuraajaehdokas on Jevgeni Zinitšev.

Venäläinen tarina on Karin mukaan sellainen, että tsaari on erehtymätön. Pajaristo tekee virheitä. On prinssejä, joista jostain kasvaa tsaari. Prinssit ovat erehtymättömiä ja sankarillisia.

– Selvästi on ainakin muutama kaveri, jotka ovat kasvamassa korkoa. Nyt kannattaa seurata aluehallintojohdon nimityksiä.

Kari uskoo, että Putinin seuraaja tulee voimarakenteista. Putinin kauden jälkeistä Venäjää rakennetaan jo tällä hetkellä.

– Hän sellainen, joka pitää paketin kassassa ja takaa Putinille turvalliset olot.

Kari ei usko, että Venäjä hajoaa alueellisesti Putinin kauden jälkeen. Venäjää rakennetaan niin, että maa on vahva ulospäin.

– Uusi sankari varmaan äänestetään johtoon, mutta kaikille kerrotaan, että tämä pelastaa meidät.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?