Merihätään joutuneella risteilyllä olleet saavat rahansa takaisin – matkustajat kertoivat kauhun hetkistä: ”Ajoittain luulimme kuolevamme”

rac

Julkaistu:

Matkustajat kertovat pelänneensä välillä henkensä puolesta risteilyllä Norjassa.
Kaikki merihätään joutuneella Viking Sky -laivalla olleista matkustajista saavat rahansa takaisin ja kutsun toiselle risteilylle korvauksena, uutistoimisto NTB kertoo Dagbladetin mukaan.

– Lisäksi Viking tietysti korvaa kotimatkaan liittyvät kulut, laivayhtiön omistajan edustaja Jon Mørland sanoi.

Laivalla oli 1 300 ihmistä, kun se joutui merihätään myrskyssä Norjan rannikon edustalla. Alus päätyi ajelehtimaan avomerellä aallokossa, kun sen moottorit rikkoutuivat. Yli 400 ihmistä evakuoitiin vinssien avulla helikoptereihin. Muut matkustajat pääsivät nousemaan maihin, kun laiva saatiin Molden satamaan sunnuntaina.

Yhteensä 36 ihmistä joutui sairaalaan. Tiistaina vielä seitsemän ihmistä oli sairaalahoidossa.


Laivan matkustajat ovat kertoneet hurjista oloista myrskyn keskellä.

– Se oli pelottavaa kaikille. Se oli tilanne, jossa ajoittain luulimme kuolevamme, Alexus Sheppard kertoi kauhunhetkistä CNN:lle.

Alla kuvaa pelastusoperaatiosta.


– Yritimme pysyä laivan alaosassa keskellä, koska siinä oli resepti meripahoinvoinnille. Sitten he kutsuivat meidät kokoontumispaikoille ja puolessa tunnissa tajusimme, että me nousemme täältä. Näimme, että me ajelehdimme kohti joitain kallioita. Se oli mielestäni pelottavin asia. Mutta onneksi se ei ollut kohtalomme, amerikkalainen matkustaja Jan Terbruegen kommentoi CNN:n mukaan.

– Olin peloissani. En ole koskaan kokenut mitään niin pelottavaa. Aloin rukoilla, rukoilin, että kaikki olisivat turvassa, aviomiehensä kanssa matkalla ollut Janet Jacob puolestaan kertoi NRK:lle.

Jacobin mukaan moni oli vielä lounaalla, kun kapteeni kuulutti mayday-kutsusta ja siitä, että alus oli merihädässä.


Myös amerikkalainen John Curry oli ollut syömässä, kun laiva alkoi keinua.

– Olimme lounaalla, kun alkoi tärinä. Se oli vain kaaosta. Helikopterimatkaa laivalta maihin en mielelläni ajattele. Se ei ollut mukavaa.

– Se oli todella pelottava kokemus. Halusin vain päästä helikopteriin ja maihin niin pian kuin mahdollista, Curryn ystävätär Sandy Writtenhouse puolestaan kertoi.


Viking Sky -laivalla ollut amerikkalainen Ryan Flynn twiittasi kokemuksistaan.

– Yksi lyhyt klippi lisää ruokailusalin kokoontumisasemalta juuri sen jälkeen, kun ovi lensi auki, jolloin moni loukkaantui ja jääkylmää vettä tulvi sisälle.