Erikoinen yksityiskohta kuolleissa rotissa kiinnitti vartijoiden huomion – paljastivat karun tavan salakuljettaa puhelimia ja huumeita

Julkaistu:

Kiellettyjä esineitä ja aineita yritettiin saada vankien haltuun.
Huumeita, tupakkaa ja matkapuhelimia ja niiden latureita salakuljetettiin brittivankilaan kuolleiden rottien avulla, muun muassa BBC uutisoi. Löytö tehtiin HMP Guys Marshin vankilassa lähellä Shaftesburyä, Dorsetissa. Vankilassa kielletyt aineet ja tavarat löytyivät kolmen rotan sisältä.

Vankeinhoitojärjestelmän mukaan kyse oli ensimmäisestä kerrasta, kun rottia oli havaittu käytettävän salakuljetukseen. Aineet ja tavarat oli tarkoitus kerätä vankilan aidan yli heitetyistä rotista ja myydä muille vangeille. Vartijat kiinnittivät huomiota siihen, että rottien vatsa oli ommeltu umpeen.

– Tämä löytö osoittaa, kuinka poikkeuksellisen pitkälle rikolliset ovat valmiita menemään salakuljettaakseen huumeita vankilaan ja korostaa sitä, miksi työmme turvallisuuden parantamiseksi on niin tärkeää, vankiloista vastaava ministeri Rory Stewart totesi Sky Newsin mukaan.

– Huumeet ja matkapuhelimet kaltereiden takana ovat uhka vangeille, vankilan työntekijöille ja yleisölle.

Aiemmin vankiloihin on yritetty salakuljettaa kiellettyjä tavaroita ja aineita lennokkien, tennispallojen ja pulujen avulla.

Vankiloita valvovan järjestön mukaan HMP Guys Marsh -vankilassa vangit pystyvät helposti käyttämään matkapuhelimia ja soittamaan puheluita.