Britannian valtiovarainministeri: Ehdotus toisen brexit-kansanäänestyksen järjestämisestä on ”täysin johdonmukainen” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Britannian valtio­varain­ministeri: Ehdotus toisen brexit-kansan­äänestyksen järjestämisestä on ”täysin johdonmukainen”

Valtiovarainministeri Hammond: ”Pääministeri Mayn ero ei tällä hetkellä ratkaisisi ongelmaa”

24.3.2019 14:45

Toisen kansanäänestyksen järjestäminen Britannian EU-erosta on ehdotuksena täysin johdonmukainen, sanoo Britannian valtiovarainministeri Philip Hammond. Hän kuitenkin varoittaa painostamasta pääministeri Theresa Mayta eroamaan. Hammond kommentoi asiaa Sky Newsille tänään.

Hammondin mukaan Mayn eroaminen ei tällä hetkellä ratkaisisi ongelmaa.

Sunday Times kertoi sunnuntaina, että 11 Britannian hallituksen ministeriä on varmistanut sanomalehdelle pyrkivänsä suostuttelemaan Mayn eroamaan maanantaina.

Pääministerin virka-asunnon lähteet vahvistavat lehdelle, että keskustelut Mayn eron aikataulusta ovat meneillään.

Hammond itse ei Sky Newsillä halunnut ottaa kantaa siihen, ovatko hänen ministerikollegansa pyytäneet häntä puuttumaan tilanteeseen.

”Ketkä haluavat brexitiä niin paljon, että ovat valmiita tappamaan sen tähden?”

Britanniassa brexitin peruuttamista vaativan kansalaisaloitteen on allekirjoittanut jo yli 4,9 miljoonaa ihmistä eli liki 11 prosenttia maan äänioikeutetuista.

Kansalaisaloitteen aloittanut Margaret Georgiadou, 77, kertoo Twitter-tilillään, että sen jälkeen kun allekirjoitusten määrä ylitti neljä miljoonaa perjantai-iltana, hänen Facebook-tilinsä hakkeroitiin ja hän sai kolme tappouhkausta puhelimitse. Georgiadou on saanut lisäksi paljon vihapuhetta osakseen sosiaalisessa mediassa.

– Ketkä haluavat brexitiä niin paljon, että ovat valmiita tappamaan sen tähden, Georgiadou kysyi päivityksessään.

Lontoossa eilen pidetty brexitiä vastustava Kysykää kansalta -mielenosoitus oli kaupungin nykyhistorian suurin. Mielenosoitukseen osallistui järjestäjien mukaan yli miljoona ihmistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?