Demokraatit vaativat erikoissyyttäjä Muellerin raportin julkistamista – ”Amerikan kansalla on oikeus saada tietää”

Julkaistu:

Yhdysvallat
Yhdysvaltalaiset poliitikot ja julkisuuden henkilöt ovat reagoineet Twitterissä uutiseen, jonka mukaan Robert Muellerin presidentti Donald Trumpia koskeva Venäjä-tutkinta on päättymässä.
Yhdysvaltain oikeusministeriö kertoi perjantaina, että erikoissyyttäjä Robert Mueller on luovuttanut raporttinsa oikeusministeri William Barrille.

Lähes kaksi vuotta jatkuneessa tutkinnassa on pyritty selvittämään, tekikö presidentti Donald Trumpin kampanja yhteistyötä venäläisten kanssa vuoden 2016 presidentinvaalien alla.

Odotettu raportti ei toistaiseksi ole julkinen. Oikeusministerin tehtävänä on päättää, miltä osin raportti voidaan julkaista yleisölle.

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders:

”Seuraavat askeleet riippuvat oikeusministeri Barrista, ja odotamme innolla, että prosessi kulkee omaa rataansa. Valkoinen talo ei ole saanut erikoissyyttäjän raporttia tai tiedonantoa siitä.”

Edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi:

”Oikeusministeri Barr ei saa antaa presidentti Trumpille, tämän asianajajille tai tämän henkilökunnalle minkäänlaista ”ennakkoesitystä” erikoissyyttäjä Muellerin löydöksistä tai todistusaineistosta. Valkoista taloa ei saa päästää sekaantumaan päätöksiin siitä, miltä osin nuo löydökset tai todistusaineisto julkistetaan.”
Senaattori Elizabeth Warren:

”Robert Mueller on saanut rapottinsa valmiiksi. Hän on toimittanut sen oikeusministeri William Barrille. Amerikan kansa ansaitsee saada nähdä koko raportin. Allekirjoittakaa adressimme, jotta Muellerin raportti julkistetaan välittömästi.”

Senaattori Kirsten Gillibrand:

”Erikoissyyttäjä Muellerin raportin pitäisi julkistaa ilman minkäänlaista viivästystä. Amerikan kansalla on oikeus saada tietää avainlöydökset.”

Senaatin vähemmistöjohtaja Chuck Schumer:

”Nyt kun erikoissyyttäjä Mueller on lähettänyt raporttinsa oikeusministerille, on välttämätöntä, että herra Barr julkistaa koko raportin ja tarjoaa sen taustalla olevat asiakirjat ja löydökset kongressille.”

Senaattori Cory Booker:

”Vaadin Muellerin raporttia välittömästi kongressin jäsenten ja yleisön luettavaksi. Mikään muu kuin täysi läpinäkyvyys haittaa sitä, että maamme menee eteenpäin. Amerikan kansa ansaitsee totuuden.”
Senaattori Kamala Harris:

”Amerikkalaiset ansaitsevat totuuden nyt, kun Muellerin raportti on valmistunut. Raportti pitää julkistaa välittömästi, ja oikeusministeri Barrin on todistettava julkisesti ja valan velvoittamana tutkinnan löydöistä. Tarvitsemme tässä täyttä läpinäkyvyyttä.”

Senaattori Bernie Sanders:

”Kuten Donald Trump sanoi, ’Antakaa sen tulla julki’. Vaadin Trumpin hallintoa julkistamaan erikoissyyttäjä Muellerin raportin niin pian kuin mahdollista. Kukaan, ei edes presidentti, ole lain yläpuolella.”

Näyttelijä Jim Carrey:

”Muellerin raportti on ulkona! Nyt kysymys on se, kuinka alas tämä Barr vajoaa?”
Näyttelijä George Takei:

”Mitä Muellerin raportti sitten sisältääkään, tiedämme jo kolme asiaa: Trump ympäröi itsensä rikoksentekijöillä, hän syyllistyi oikeudenkäytön haittaamiseen noiden rikoksentekijöiden puolesta ja hän kohtaa useita liittovaltion ja osavaltiotason tutkintoja muusta rikollisesta toiminnasta.”

Näyttelijä Alyssa Milano:

”Vaatikaa Trumpia julkistamaan Muellerin raportin NYT.”

Näyttelijä Billy Eichner:

”Tässä vaiheessa en olisi yllättynyt, jos Muellerin raportti loppuun sanoihin ”Niin, ja Eva Longoria teki Watergaten. Kiitos.”
Tuottaja Rob Reiner:

”Tämän tiedämme: Presidentti on syyllistynyt liittovaltion rikoksiin. Hän valehteli liiketoimista Venäjän kanssa kampanjan aikana. Hän rohkaisi Venäjää rikoksiin Yhdysvaltoja vastaan. Hän käyttä valtaansa väärin, valehteli ja syyllistyi oikeudenkäytön haittaamiseen peitelläkseen kaiken. Koko Muellerin raportin on tultava julkiseksi.”

Lähde: Reuters

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt