Pappia puukotettiin Kanadan suurimmassa kirkossa kesken perjantaimessun – teko näkyi television suorassa lähetyksessä

Julkaistu:

Pastori Claude Groun, 77, kerrottiin loukkaantuneen välikohtauksessa lievästi. Kirkon turvamiehet saivat pidettyä hyökkääjän aisoissa poliisin tuloon saakka.
Messua johtanutta pappia puukotettiin perjantaina Kanadan suurimmassa suurimmassa kirkossa St. Joseph’s Oratoryssa Montrealissa, kertoi muun muassa Reuters. Teko näkyi CTV-kanavan perjantaimessusta välittämässä suorassa lähetyksessä televisiossa.

Lähetyksestä tallentuneella videolla näkyy, kuinka mustaan talvitakkiin ja valkoiseen lippalakkiin pukeutunut mies käveli alttarille lähestyen isä Claude Grouta, 77. Pappi lähti välittömästi pakoon, mutta mies ehtii lyödä häntä terävällä esineellä ennen kuin kompuroi ja kaatui alttarin reunalle pystytettyyn standiin.

Kirkon turvamiehet onnistuivat pitämään veitsensä pudottaneen miehen aisoissa poliisin tuloon saakka.


Isä Grou pääsi jaloilleen heti välikohtauksen jälkeen. Sairaalaan viedyn pastorin kerrottiin ”loukkaantuneen lievästi”.

AFP:n mukaan kirkossa tapahtumahetkellä ollut Adele Plamondon kertoi Radio-Canadalle, että pappi oli aloittanut juuri evankeliumin lukemisen, kun ”tämä mies veti esiin veitsen ja juoksi ylös puukottamaan häntä”.

– Ajattelin, että hän aikoi vain polvistua alttarille rukoilemaan, kuten monet ihmiset tekevät, Plamondon sanoi.

Hänen mukaansa hyökkääjä ei sanonut mitään tilanteen aikana, mutta vaikutti ”päättäväiseltä”.

Hyökkääjän henkilöllisyyttä ei ole toistaiseksi kerrottu julkisuuteen, ja hänen kerrottiin odottavan pidätettynä kuulusteluja. Poliisi ei ole kertonut myöskään 26-vuotiaan miehen motiivista, mutta tämän kerrottiin olevan entuudestaan tuttu viranomaisille.