Uudessa-Seelannissa muistettiin moskeijaiskujen uhreja

Julkaistu:

Uudessa-Seelannissa on tänään muistettu viikko sitten tapahtuneiden moskeijaiskujen uhreja kahden minuutin hiljaisella hetkellä.
Yhteensä 50 ihmistä sai surmansa, kun 28-vuotias australialaismies avasi tulen puoliautomaattiaseilla kahdessa moskeijassa Christchurchissa.

Tuhannet ihmiset, heidän joukossaan Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern ja useita iskuissa haavoittuneita muslimeja, ottivat osaa muslimien rukoushetkeen vastapäätä al-Noorin moskeijaa sijaitsevassa puistossa Christchurchissa. Al-Noor on toinen moskeijoista, jossa verilöyly tapahtui.

– Kun katson eteeni, näen rakkautta ja myötätuntoa tuhansien maamiehieni ja kaikkien ihmisten silmissä ympäri maailmaa. Terroristi halusi repiä meidät hajalle pahuuden ideologiallaan, mutta sen sijaan olemme osoittaneet, että Uusi-Seelanti on särkymätön, sanoi al-Noorin moskeijan imaami Gamal Fouda.

Monet puistoon tulleista naisista olivat peittäneet hiuksensa huivilla ilmaistakseen solidaarisuutta musliminaisia kohtaan,

– Voin aina ottaa huivini pois, jos pelkään. He eivät voi niin tehdä. Haluan lähettää viestin: viha ei voi voittaa, sanoi puistoon huivipäisenä tullut Kirsty Wilkinson.

Yli tuhat ihmistä on jo ottanut yhteyttä poliisiin luovuttaakseen pois puoliautomaattiset rynnäkköaseensa, jollaisia joukkomurhaaja käytti. Hallitus kielsi aseet joukkomurhan jälkeen, ja ostaa ne pois ihmisiltä.