Harvinainen ”veneiden upottaja” löytyi rannalta – kalastajat eivät arvanneet, että kuva leviäisi kuin kulovalkea

Julkaistu:

australia
Möhkäkalaa kutsutaan myös ”veneiden upottajaksi”, koska pintaan nouseva kala saattaa aiheuttaa onnettomuuksia veneilijöille.
Oudon muotoinen otus, litteä uiva pää, jolla on kaksi evää, ajautui rannalle Australiassa.

Lähes kaksismetrisen vonkaleen uskotaan olevan harvinainen möhkäkala.

Valtavan kokoiset möhkäkalat tai Mola molat elävät trooppisissa valtamerissä, mutta voivat ajautua hyvin kauas virtausten mukana.

Kaksi kalastajaa löysi lajin edustajan australialaiselta rannalta viikonloppuna. Linette Grzelak, julkaisi kuvan rannalle huuhtoutuneesta kuolleesta möhkäkalasta Facebookissa, eikä odottanut, että kuva lähtisi leviämään sosiaalisessa mediassa uutistoimisto AFP:n mukaan.
Etelä-Australiassa sijaitsevan museon kalakokoelmasta vastaavan kuraattorin Ralph Fosterin mukaan Australian rannalle joutunut 1,8 metrinen vonkale ole lajin isoin edustaja.

– Niistä voi kasvaa paljon isompiakin. Tämä on luultavasti keskikokoinen yksilö, hän kommentoi australialaisella ABC- kanavalle.

Yksilö voi painaa jopa 2 000 kiloa, mutta muuten laji ei ole kovin tuttu.

Niiden tiedetään liikkuvan jopa useiden satojen metrien syvyydessä.

Möhkäkalat tunnetaan siitä, että noustessa lämmittelemään vedenpinnan lähelle ne voivat törmätä pienikokoisiin huviveneisiin ja aiheuttavat vahinkoa. Joissain tapauksissa tarpeeksi iso yksilö voi jopa upottaa veneen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt