Trump suivaantui läheisen avustajansa Kellyanne Conwayn puolisoon – ”Katsokaa, täysi häviäjä ja aviomies helvetistä!”

rac

Julkaistu:

George Conway on jo pidemmän aikaa tunnettu Yhdysvaltain presidentin arvostelijana. Trumpin ärsyyntymiskynnys ylittyi miehen kyseenalaistettua hänen henkisen tilansa aiemmin tällä viikolla.
Kellyanne Conway on yksi Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin lähimmistä avustajista, mutta hänen aviomiehensä, konservatiiviasianajaja George Conway on jo pitkään tunnettu vaimonsa työnantajan ahkerana kriitikkona. Tällä viikolla George Conway vaikuttaa ylittäneen kritiikissään jonkinlaisen rajan, sillä keskiviikkona Trump kommentoi ensimmäistä kertaa avustajansa avioliittoa julkisesti.
  • Trump ehti kommentoimaan George ja Kellyanne Conwayta myös toimittajille. Kommentit on nähtävissä yllä olevalla videolla.
Tätä ennen Conway oli CNN:n mukaan kyseenalaistanut Trumpin mielenterveyden ja julkaissut Twitterissä kuvakaappauksia narsistisen sekä epäsosiaalisen persoonallisuushäiriön lääketieteellisistä määritelmistä.

– Kaikkien amerikkalaisten pitäisi nyt miettiä vakavasti Trumpin henkistä kuntoa ja psykologista tilaa, mukaan lukien ja erityisesti median ja kongressin – sekä varapresidentin ja hallituksen, Conway kirjoitti maanantaina.


Trump vastasi miehelle omalla Twitter-tilillään keskiviikkona.

– George Conway, johon hänet tuntevat viittaavat usein herra Kellyanne Conwayna, on erittäin kateellinen vaimonsa menestyksestä ja vihainen siitä, että minä kieltäydyin tämän avustuksella antamasta hänelle työtä, jonka hän halusi, Trump twiittasi.

– Tuskin tunnen häntä, mutta katsokaa, täysi häviäjä ja aviomies helvetistä! Trump lisäsi vielä muutaman sanan avustajansa aviomiehestä.
Conway vaikuttaa poistaneen twiittinsä sittemmin, mutta hän ehti kuitenkin vastata Trumpin twiittiin.

– Näytät todistavan päättäväisesti näkökantaani. Hienoa! Conway twiittasi lisäten mukaan aihetunnisteen #NarcissisticPersonalityDisorder (narsistinen persoonallisuushäiriö).

– Sinä. Olet. Hullu. Conway ilmoitti vielä toisessa twiitissään.

Tunteneet toisensa vuosikymmenien ajan

On poikkeuksellista, että istuva presidentti kritisoi julkisesti avustajansa puolisoa. Yhtä lailla harvinaista on, että avustajan puoliso kyseenalaistaa istuvan presidentin mielenterveyden.

Trump kertoi vielä asiaa toimittajille kommentoidessaan olevansa sitä mieltä, että George Conway tekee puheillaan karhunpalveluksen vaimolleen. Kellyanne Conwayta Trump kuvaili samalla ”mahtavaksi naiseksi”.


New York Timesin mukaan George Conway on tuntenut Trumpin vuosikymmeniä, sillä hän on muun muassa asunut New Yorkin Trump Towerissa. Kaksikko on viettänyt yhdessä aikaa myös presidentinvaali-iltana sekä valtiovarainministerin Steven Mnuchinin häissä kesällä 2017.

On totta, että Conwayn nimi oli esillä, kun Trump mietti aikanaan oikeusministeriön huippuviran täyttämistä. Conway kuitenkin vetäytyi itse ehdokkaiden joukosta ennen viran täyttämistä.

Kellyanne Conway kertoi maanantaina toimittajille, ettei hän jaa aviomiehensä huolta Trumpin mielenterveyden heikkenemisestä. Hän totesi, ettei ollut aamulla ehtinyt käydä läpi kaikkia miehensä twiittejä, sillä oli ollut kiireinen huolehtiessaan parin neljästä lapsesta.


Tiistaina George Conway kertoi useissa haastatteluissa käyttävänsä Twitteriä hallintoon turhautumisen purkamiskanavana, jotta hänen ei tarvitsisi riidellä asiasta kotona vaimonsa kanssa.

– Valehtelun ja epäpätevyyden seuraaminen ajaa yksinkertaisesti hulluuteen. Twiittaaminen on ainoastaan keino purkaa sitä, jotta saan sen harteiltani ja voin jatkaa elämääni päivän ajan. Sitä se oikeastaan on. Vilpittömästi sanoen, näin en päädy huutamaan hänelle kotona, Conway sanoi Washington Postille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt