Oranssi luonnonilmiö ajoi kalifornialaisen pikkukaupungin kaaokseen – valtava väkijoukko vyöryi selfiekeppeineen kanjoniin

Julkaistu:

Unikon superkukinta on harvinainen luonnonilmiö, jota päästään Walkerin kanjonissa ihailemaan tavallisesti vain kerran vuosikymmenessä.
Kaliforniassa on meneillään luonnonilmiö, unikkojen ”superkukinta”, jota päästään ihailemaan alueella yleensä noin kerran vuosikymmenessä. Tällä kertaa rinteet oranssiin kukkaloistoon verhoavaan luonnonilmiöön on kuitenkin kytkeytynyt toinen ilmiö, joka tekee siitä erilaisen aiempiin kertoihin verrattuna.

– Tämä on jotakin, mitä emme ole koskaan aiemmin nähneet kaupungissamme. Emmekä ehkä tule koskaan enää näkemään, pieni Lake Elsinorin kaupunki tiedotti Yhdysvaltain yleisradioyhtiön NPR:n mukaan.


Edellisestä superkukinnasta on poikkeuksellisesti vain kaksi vuotta, mutta tämänvuotisen ilmiön kerrotaan olevan laajempi kuin koskaan. Kukkaloisto on houkutellut valtavan määrän ihmisiä käyskentelemään kukkien täyttämään Walkerin kanjoniin kännykät, kamerat ja selfie-kepit mukanaan.

Kaikki heistä haluavat ikuistaa itsensä oranssin kukkaloiston keskellä, ja Lake Elsinoren kaupunki sattuu olemaan se paikka, josta käsin tämän pääsee helpoiten tekemään. BBC:n mukaan 66 000 asukkaan kaupunkiin vyöryi viime viikonloppuna peräti 50 000 kukkaturistia, ja kaaos oli valmis.


Tilanne äityi niin pahasti, että kaupunki joutui sunnuntaina estämään väliaikaisesti pääsyn kanjoniin, jossa kukkaloistoa pääsee ihailemaan. Kaupunki perusteli maanantaina kumottua kieltoa turvallisuussyillä.

Kaupunki määräsi kaikki kynnelle kykenevät työntekijänsä auttamaan kaoottiseksi yltyneen tilanteen hallitsemisessa. Pormestari Steve Manos kuvaili tilannetta Facebookissa ”järjettömäksi” ja viikonloppua ”traumaattiseksi”.

– Autoilija törmäsi yhteen työntekijäämme ja pakeni paikalta. Kalkkarokäärme puri vierailijaa. Asukkaat ovat huutaneet liikenteenohjaajille, Manos luetteli viikonlopun tapahtumia.


Kaupungin edustajien mukaan kyseessä oli ”yleinen turvallisuuskriisi”. Kanjonin olosuhteet ovat paikoin myös vaaralliset selfie-kuvissa poseeraamisen kannalta.

Palm Springs Desert Sun -lehden mukaan villikukkien etsijät liukastelivat ja kaatuilivat sillä puolella kanjonia, joka ei ole edes tarkoitettu patikointia varten. Monien kerrottiin kompuroineen paikalla jopa korkokengät jaloissaan.

Jotkut kiipeilivät kallioilla aiheuttaen jopa pienimuotoisia kivivyöryjä. Ihmisten kerrottiin myös pyörtyilleen kuumuudessa.


Paikallisten pinna kiristyi valtavien liikennemäärien johdosta, sillä he juuttuivat kotimatkoillaan tunneiksi ruuhkiin. Lisäksi parkkialueiden kerrottiin olleen tukossa.

Kaupunki joutui myös vetoamaan tulijoihin Facebookissa, jotta he jättäisivät sittenkin tulematta.

– Kaupunkimme ei ole tehty kestämään Disneylandin kaltaisia väkijoukkoja, kaupunki ilmoitti tiedotteessaan.


Yleisöryntäyksen arveltiin johtuvan sosiaalisesta mediasta, jossa kuvat kukkaloistosta ovat levinneet laajalti. Lisäksi Walkerin kanjoni on ollut viime aikoina esillä matkailulehdissä.

Sosiaalisessa mediassa kuvia on levitetty aihetunnisteilla kuten #poppybloom (unikkokukinta) ja #superbloom (superkukinta), mutta viikonloppuna nousussa olivat myös aihetunnisteet kuten #poppynightmare (unikkopainajainen) #isitoveryet (onko se jo ohi).

Pormestari Manos puolestaan lanseerasi käsitteen ”unikkoapokalypsi”.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt