Mediat: Epäillyn täti yksi Utrechtin ampumisen uhreista

Julkaistu:

Poliisi ei ole sulkenut pois perheriitaa.
Yksi uhreista Hollannin Utrechin ampumisessa on epäillyn tekijän täti, kirjoittaa muun muassa saksalainen Bild. Poliisi ei ole vahvistanut tietoa.

Bild on haastatellut epäillyn naapuria. Hänen mukaansa mies ei ollut radikalisoitunut.

– Hän ei ole uskonnollinen tai radikalisoitunut. Kyseessä on perheriita. Hän halusi rahaa tädiltään, joka ei antanut sitä hänelle, naapuri sanoo.

Poliisi tiedottanee lisää ampumisesta tänään.

Kolme pidätetty ampumisen jälkeen

Poliisi on pidättänyt kolmannen henkilön Utrechtin eiliseen raitiovaunuampumiseen liittyen, kertoi hollantilaismedia aikaisemmin tänään.

De Telegraaf -lehden mukaan vielä ei tiedetä, mitä yhteyksiä kiinniotetulla mahdollisesti on ampumiseen.

Poliisi kertoi eilen illalla pidättäneensä massiivisen etsintäoperaation jälkeen ampumisesta epäillyn miehen. Aiemmin poliisi oli pidättänyt myös toisen miehen tapaukseen liittyen. Ratsioita tehtiin myös muualla Hollannissa.

Kolme ihmistä kuoli ja viisi haavoittui maanantain ampumisessa Utrechtissa. Maanantai-illan tietojen mukaan haavoittuneista kolme oli kriittisessä tilassa.
Tiedot ampumisesta ovat olleet epäselviä. Poliisi sai hälytyksen kaupungin länsipuolelle hieman ennen yhtätoista aamupäivällä paikallista aikaa.

Poliisin tiedotteen mukaan ampuminen tapahtui raitiovaunussa tai sen ulkopuolella 24 Oktoberplein -nimisen pysäkin luona. Silminnäkijän mukaan "mies alkoi ammuskella villisti".

Vahvistamattomien havaintojen mukaan mies olisi ampunut seurassaan ollutta naista ja sitten muita, jotka olivat tulleet auttamaan tätä.

Ampumisen jälkeen mies kaappasi paikalta auton ja pakeni sillä. Auto löydettiin iltapäivällä hylättynä. Poliisin mukaan mies pidätettiin lopulta ratsiassa Pijlsweerdin kaupunginosassa.

Poliisi: Perheriita ei poissuljettu

Ennen ampumisesta epäillyn miehen pidätystä poliisi oli julkaissut tämän kuvan ja pyytänyt yleisöhavaintoja. Maan terrorisminvastaisen viraston johtaja vahvisti pidätetyn olevan pääepäilty.

Hollannin pääministerin Mark Rutten mukaan ampumista tutkitaan mahdollisena terroritekona. Ampujan motiivista ei ollut tietoa. Poliisin mukaan myöskään mahdollista perheriitaa ei ole suljettu pois.

Pidätetty mies on poliisin vanha tuttu. Hollantilaismedian mukaan 37-vuotias turkkilaissyntyinen mutta vuosikausia Hollannissa asunut mies on syyllistynyt aiemmin useisiin pikkurikoksiin ja muutamiin vakavampiinkin.

Hän on vuosien varrella ollut syytettynä muun muassa tapon yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta. Vasta kaksi viikkoa sitten hän oli oikeuden edessä raiskauksesta syytettynä.

Ampumisen jälkeen levisi huhuja, joiden mukaan miehellä olisi myös yhteyksiä äärijärjestö Isisiin, mutta niitä ei vahvistettu.