Omille Facebook-kavereille tarkoitettu postaus levisi ympäri maailmaa – uskomattomat kuvat roskahaasteesta ihastuttavat

Julkaistu:

Yhdysvaltalainen mies halusi levittää positiivista viestiä Facebook-kavereilleen ja onnistui huomaamattaan inspiroimaan ihmisiä tärkeän asian puolesta.
Maaliskuun 5. päivä arizonalainen Byron Román -niminen mies aloitti hyvää tekevän haasteen, joka kannustaa ihmisiä poimimaan roskia ja puhdistamaan luontoa.

”Tässä on haaste kaikille teille tylsistyneille nuorille. Ottakaa kuva alueesta, joka pitäisi puhdistaa ja ottakaa sen jälkeen kuva siitä, mitä olette tehneet asian eteen, ja julkaiskaa ne.

Ensimmäisessä kuvassa mies istui roskapussien keskellä. Toisessa kuvassa kaikki roskat oli kerätty roskapusseihin. Sittemmin kuvassa oleva mies on tunnistettu algerialaiseksi luonnonsuojelijaksi Drici Tani Younesiksi.
Románin alkuperäistä Facebook-postausta jaettiin peräti 314 000 kertaa. Se ei ole enää näkyvissä, mutta se on inspiroinut ihmisiä ympäri maailmaa poimimaan roskia.

Alkuperäinen #trashtag-haaste on vuodelta 2015. Sen lanseerasi ulkoilu- ja retkeilyvarusteita myyvä UCO, joka kannusti poimimaan 10 000 roskaa vuoden aikana. Románin postaus toi haasteelle lisäeloa.

– Kopioin kuvan ja käänsin postauksen espanjasta englanniksi omalle Facebook-seinälleni. Halusin vain levittää positiivista viestiä. Viesti sai vastakaikua pitkin maailmaa, joten uskoisin sen inspiroineen muitakin kuin Facebook-kavereitani, mies kertoi vaatimattomasti Weather Channelille.

Haasteen kannustamana muun muassa Intiassa jalkapallonuoret tarttuivat toimeen.
Intialaisrantakin saa aivan uuden ilmeen.
Näin Meksikossa.
Dave lähti siivouspuuhiin synttäreidensä kunniaksi.
Tehtävää on vielä paljon. Siitä todistaa esimerkiksi viikonloppuna Filippiinien rannikolle huuhtoutunut kuollut valas, jonka vatsasta löytyi 40 kilon edestä roskapusseja.

Ota kantaa

Oletko poiminut roskia luonnosta?

Kyllä 89% En 11%
Ääniä yhteensä 2687