Näihin kysymyksiin Madeleine McCannin äiti ei ole antanut vastausta – kaikkien aikojen katoamis­mysteeri puhuttaa jälleen

Julkaistu:

Netflixin uusi dokumentti on nostanut 3-vuotiaan Madeleinen katoamiseen liittyvät kysymykset jälleen puheenaiheeksi.
Miksi oletit, että Madeleine oli siepattu? Jos ajattelitte, että Madeleine on siepattu, miksi jätitte kaksoset yksin asuntoon, kun lähditte hälyttämään apua? Soititteko Sky Newsille?

Muun muassa nämä poliisin kysymykset 3-vuotiaana kadonneen Madeleine McCannin äidille ovat jälleen lähteneet kiertämään mediaa ja keskustelupalstoja. Listaan kuuluu 48 kysymystä, joihin tytön äiti jätti vastaamatta kolme kuukautta tytön katoamisen jälkeen, lähes 12 vuotta sitten.

Englantilaisen Madeleinen katoaminen on yksi maailman seuratuimpia mysteerejä. Tyttö katosi 3. toukokuuta 2007 Portugalin Praia da Luzin lomakohteessa sijaitsevasta huoneistosta sillä välin, kun tytön vanhemmat olivat ystävineen syömässä huoneiston vieressä sijaitsevassa ravintolassa. Kun vanhemmat palasivat huoneeseen, sen ovi ja ikkunat olivat auki, eikä Madeleinea löytynyt mistään.


48 kysymyksen lista on kutkuttanut ihmisten salapoliisinystyröitä aiemminkin. Nyt aihe on noussut pintaan jälleen, kun Netflix julkaisi maailmaa puhuttaneesta mysteeristä dokumentin The Disappearance Of Madeleine McCann (Madeleine McCannin katoaminen). Madeleinen vanhemmat Kate ja Gerry McCann ovat kritisoineet dokumenttia ankarasti.

Madeleinen vanhemmat suututti erityisesti se, että sarjan tekijät ovat haastatelleet myös Portugalissa tapauksen tutkintaa johtanutta, nyt jo eläkkeellä olevaa poliisipäällikköä Goncalo Amaralia, joka väittää kirjassaan, että vanhemmat aiheuttivat Madeleinen kuoleman vahingossa ja lavastivat tämän sieppauksen välttääkseen seuraukset.
Independentin mukaan Kate McCann vastasi aikanaan vain yhteen poliisin kysymyksistä, koska hän protestoi hänen kuulustelemista mahdollisena epäiltynä.

Vastauksia Madeleinen äidille esitettyihin kysymyksiin saa tänäkin päivänä arvuutella, mutta uuden dokumentin mukaan koko maailman pähkäilemän mysteerin ratkaiseminen ei ole niin toivotonta, kuin voisi 12 vuotta myöhemmin luulla:

– Toivoa on valtavasti, sillä teknologia on edistynyt. DNA-tekniikka parantuu vuosi vuodelta, poliisipäällikkö Jim Gamble sanoo dokumentissa Daily Mailin mukaan.