Senaattori syytti muslimeja Christchurchin iskusta ja sai päähänsä kananmunasta – löi munan heittänyttä 17-vuotiasta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Senaattori syytti muslimeja Christchurchin iskusta ja sai päähänsä kananmunasta – löi munan heittänyttä 17-vuotiasta

Julkaistu: 16.3.2019 14:38

Välikohtaus tapahtui päivä sen jälkeen, kun senaattori oli syyttänyt Christchurchin moskeijoihin kohdistuneesta terrori-iskusta muslimeja.

Australian Queenslandin osavaltion senaattori Fraser Anning on joutunut kohun keskelle lyötyään nuorukaista, joka oli paiskannut kananmunan senaattorin päähän.

Tilanteesta kuvatulla videolla näkyy, kuinka nuorukainen ilmeisesti kuvaa kännykällä, kun hän rikkoo kananmunan Anningin päähän. Tämän jälkeen Anning näyttää läpsäisevän nuorukaista kasvoihin ja lyövän tätä. Lyönneistä ainakin toinen vaikuttaa osuvan nuorukaiseen.

Australian yleisradion mukaan Anningin alainen erottaa senaattorin ja nuorukaisen ja Anningin kannattajat taltuttavat nuoren miehen.

Victorian poliisin edustajan mukaan poliisit pidättivät 17-vuotiaan pojan tapaukseen liittyen. Hänet on sittemmin vapautettu.

Tilanne tallentui videolle.

Äärioikeistoa tukevista kommenteistaan kritisoitu Anning väitti perjantaina Christchurchin terrori-iskun jälkeen, että muslimien maahanmuutolla olisi yhteys väkivaltaan, The Guardian kertoo.

– Kiistääkö kukaan enää yhteyttä muslimien maahanmuuton ja väkivallan välillä, Anning twiittasi.

Laajemmassa lausunnossa Anning väitti, että ”fanaattisten muslimien” muutto Uuteen-Seelatiin oli Christchurchin tapahtumien todellinen syy. Anning ei lausunnossaan viitannut mihinkään tietoon, joka tukisi hänen väitteitään.

Uuden-Seelannin Christchurchissa 49 ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui, kun asemies hyökkäsi kahteen moskeijaan. Tapahtumia tutkitaan terrori-iskuna. Päätekijäksi epäilty 28-vuotias australialaismies oli ennen tekoa julkaissut äärioikeistolaisia ajatuksia ja joukkomurhaajia ihannoivan manifestin.

Muun muassa Australian pääministeri Scott Morrison tuomitsi Anningin kommentit Christchurchin iskusta.

– Senaattori Fraser Anningin väitteet, joissa hän syyttää väkivaltaisen, äärioikeistolaisen ekstremistin murhanhimoisista hyökkäyksistä Uudessa-Seelannissa maahanmuuttoa, ovat vastenmielisiä. Sellaisilla näkemyksillä ei ole sijaa Australiassa puhumattakaan Australian parlamentista.

Senaattori Fraser Anning on usein kohahduttanut äärioikeistolaisilla näkemyksillään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?